Ushtria e Ukrainës: Rusia ka humbur mbi 13.500 ushtarë gjatë luftës

Ukraina sot bëri të ditur se Rusia gjatë luftës ka humbur më shumë se 13.500 ushtarë si dhe armatim të rëndë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas Shtabit të Përgjithshëm, 81 avionë, 95 helikopterë dhe 404 tanke janë në mesin e armatimeve të rënda që Rusia ka humbur që kur filloi lufta kundër Ukrainës më 24 shkurt.

Ukraina ka shkatërruar gjithashtu gati 1.300 automjete të blinduara luftarake ruse, 150 sisteme artilerie, 64 sisteme raketash të shumëfishta dhe 36 sisteme luftarake kundërajrore deri më tani, tha Shtabi i Përgjithshëm i Ukrainës.

Përveç kësaj, forcat ruse kanë humbur 640 automjete, tre varka, 60 cisterna karburanti dhe 9 mjete ajrore pa pilot në nivelin operativ-taktik në Ukrainë, thuhet në deklaratë.

Lufta e Rusisë kundër Ukrainës ka shkaktuar reagimin e faktorit ndërkombëtar, ka çuar në sanksione financiare ndaj Moskës dhe ka nxitur një largim të kompanive globale nga Rusia.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e trembëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katërmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pesëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button