6 Këshilla thelbësore për shitjen e shpejtë të pronës suaj

Blerja dhe shitja e një prone mund të jetë stresuese dhe kërkon kohë. Mund të jetë emocionalisht sfiduese. Por kjo nuk i pengon njerëzit të bëhen pronarë ose të shesin një shtëpi.

Megjithatë, kur shisni një shtëpi, po pyesni veten nëse është mjaft e mirë, sa kohë do të zgjasë dhe nëse do ta shisni për çmimin e duhur. Sidomos nëse jeni duke shitur një pronë për herë të parë, lehtë mund të bëni gabime. Pra, nëse dëshironi të shisni një pronë, por hezitoni, ne mund t’ju ndihmojmë. Më poshtë mund të gjeni 6 këshilla se si ta shisni pronën tuaj më lehtë dhe më shpejt.

  1. Punësoni një agjent imobiliar me përvojë.

Ju mund të mos dëshironi të punësoni një agjent kur shisni një shtëpi, sepse mund të mendoni se mund ta shisni vetë. Dhe kjo është e vërtetë; me disa strategji marketingu, ju mund të jeni në gjendje ta shisni atë. Por nëse doni të shesni pronën tuaj shpejt dhe me çmimin që dëshironi, ju duhet një agjent i mirë imobiliar.

Procesi i shitjes së një shtëpie është i ndërlikuar; ka shumë procedura që vetëm një agjent me përvojë mund t’ju lehtësojë. Ju nuk shisni shtëpi çdo ditë, ndërsa agjentët e pasurive të paluajtshme e bëjnë këtë për të jetuar.

Pra, nëse po mendoni të shisni një pronë pa agjent imobiliar, ju sugjerojmë të mendoni dy herë.

  1. Pastroni gjithçka

Përshtypjet e para janë gjithçka kur shet një shtëpi. Ju nuk keni një shans të dytë për të lënë një përshtypje të mirë. Nëse shtëpia juaj nuk është e pastër, mund ta humbisni mundësinë për të lënë një përshtypje të mirë tek blerësit e mundshëm. Një shtëpi e pastër është më tërheqëse për blerësit potencial, sepse ata e shohin atë si shtëpinë e tyre të ardhshme. Pra, sigurohuni që të bëni një pastrim të thellë në shtëpinë tuaj përpara se ta vendosni në shitje. Ju gjithmonë mund të punësoni një kompani pastrimi nëse nuk mund ta bëni vetëm.

  1. Depersonalizoni dhe rregulloni shtëpinë tuaj

Së bashku me pastrimin, një gjë e mirë për të bërë përpara se të vendosni shtëpinë tuaj në shitje është ta depersonalizoni atë. Hiqni fotografitë e familjes ose çdo artikull që është i personalizuar për ju. Kur blerësit e mundshëm shohin shtëpinë, duan të ndihen sikur përkasin aty. Nëse ka gjëra personale, mund ta heqë atë ndjenjë. Fotot familjare mund t’i zëvendësoni me disa korniza arti ose diçka tjetër për t’i dhënë një pamje të mirë shtëpisë.

Ju gjithashtu mund të rregulloni shtëpinë tuaj me mobiljet që keni sjellë. Është e vështirë për blerësit të shohin dhe të pëlqejnë një shtëpi të zbrazët. Rregullimi I shtëpisë tuaj e bën atë më tërheqëse vizualisht dhe i bën blerësit potencialë të imagjinojnë se si do të jetë kur të hyjnë.

  1. Bëni përditësimet e nevojshme.

Gjëja më e rëndësishme që blerësit e shtëpisë shohin në një shtëpi është gjendja e saj. Askush nuk do të hynte në një shtëpi që nuk mund të jetohet. Pra, kur vendosni të shisni një shtëpi, sigurohuni që të bëni disa përditësime të nevojshme. Edhe nëse shtëpia është në gjendje të mirë, mund të bëni disa rinovime të vogla. Ndihmon kur e vendosni shtëpinë tuaj në treg. Njerëzit pëlqejnë gjërat e reja, kështu që ata mund të tërheqin vëmendjen në listime.

  1. Vendosni çmimin e duhur

Në fund të fundit, blerësit e shtëpisë janë më të interesuar për çmimin e shtëpisë. Nëse dëshironi të shisni një shtëpi shpejt dhe me sukses, kini kujdes se si e vlerësoni pronën tuaj. Hulumtoni tregun dhe çmimet e shtëpive në atë zonë dhe dilni me një çmim real. Në ditët e sotme, çmimet e shtëpive në treg janë më të arritshme, kështu që blerësit e shtëpive ndoshta e dinë se sa mund të kushtojë një shtëpi.

Sigurohuni që të vendosni çmimin e duhur që në fillim, sepse shtëpitë me çmim të lartë mund të qëndrojnë në treg më gjatë. Pra, edhe nëse e ulni çmimin më pas, blerësit mund të mendojnë se ka diçka që nuk shkon me të.

Megjithatë, sigurohuni që të mos e shisni shtëpinë tuaj pa një fitim të mirë.

  1. Merrni inspektime përpara se të shisni.

Çdo blerës do të donte të inspektonte një shtëpi përpara se të vendoste ta blente. Por për ju si shitës, është më mirë të bëni një inspektim të shtëpisë tuaj përpara se ta shisni atë. Kjo do t’ju ndihmojë të dini se çfarë duhet të riparohet shtëpia. Ju mund të bëni riparime paraprakisht vetë ose të informoni blerësin se çfarë duhet të bëhet. Por mbani mend se nëse blerësi riparon, ata do t’ju kërkojnë të ulni çmimin e pronës tuaj.

Fundi

Shitja e një shtëpie mund të jetë shumë stresuese, veçanërisht kur jeni në një afat kohor. Edhe nëse keni nevojë të shesni më shpejt për shkak të problemeve financiare, divorcit, një pune të re ose arsye të tjera, për fat të mirë, këto mënyra do t’ju ndihmojnë të shpejtoni procesin. Gjetja e një agjenti të pasurive të paluajtshme së pari do t’ju ndihmojë me këtë.

Nëse nuk keni buxhet të mjaftueshëm për të përmirësuar shtëpinë tuaj menjëherë, mund të filloni duke lënë një përshtypje të mirë duke pastruar dhe organizuar shtëpinë tuaj. Sigurisht, vendosni çmimin e duhur në përputhje me tregun e shtëpive. Në fund të fundit, të gjithë kërkojnë një çmim më të mirë kur blejnë një pronë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button