OBSH: Të paktën 16 sulme në objekte për kujdes shëndetësor

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka thënë se ka verifikuar të paktën 16 sulme ndaj objekteve për kujdes shëndetësor, prej shpërthimit të luftës në Ukrainë, transmeton REL.

Sulmet kanë çuar në të paktën nëntë vdekje dhe 16 plagosje, duke përfshirë shtatë punëtorë për kujdes shëndetësor.

Raportimet tjera për incidente janë duke u verifikuar.

Në një deklaratë të publikuar në Twitter, Organizata ka dënuar ashpër këto sulme.

“Sulmet ndaj kujdesit shëndetësor shkelin ligjin ndërkombëtar dhe rrezikojnë jetët”, ka thënë OBSH.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button