Mbi 742,000 njerëz pa rrymë në Ukrainë

Ministria e Energjisë në Ukrainë ka thënë që më shumë se 742,000 njerëz nuk kanë qasje në energji elektrike në këtë shtet, transmeton REL.

Ajo ka thënë se situata më e rëndë është në rajonin Donjeck, ku mbi 233,000 njerëz janë “krejtësisht të shkyçur”.

Ministria ka shtuar që më shumë se 238,000 ukrainas janë edhe pa gaz.

Dhjetëra konsumatorëve u është rikthyer qasja në rrymë dhe gaz në 24 orët e fundit, ka thënë Ministria, por “armiqësitë aktive kanë shkaktuar ndërprerje të reja”.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button