Putin: Sulmi do të përfundojë kur të plotësohen kërkesat e Moskës

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin i ka thënë presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, përmes telefonit, se Rusia do të ndalojë operacionin e saj ushtarak vetëm nëse Ukraina ndalon luftimet dhe kërkesat e Moskës përmbushen, thotë Kremlini, transmeton REL.

Rusia këmbëngul se pushtimi i saj i Ukrainës nga toka, ajri dhe deti është një operacion ushtarak special, për të cilin Putin pretendon se, pa asnjë provë, është i nevojshëm për të “demilitarizuar” vendin.

Udhëheqësi rus përsëriti se sulmi po shkon sipas planit.

Sipas deklaratës së Kremlinit, Putin shpreson që negociatorët ukrainas të kenë një qasje më konstruktive.

Zyra e presidentit Erdogan, tha se udhëheqësi turk kishte apeluar për një armëpushim urgjent të përgjithshëm.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button