MB: Rusia po synon civilët në Ukrainë

Inteligjenca ushtarake britanike tha të dielën se forcat ruse po synojnë zonat e populluara në Ukrainë, por se forca e rezistencës po ngadalëson përparimin rus, transmeton REL.

“Shkalla dhe forca e rezistencës ukrainase vazhdojnë ta befasojnë Rusinë”, tha inteligjenca ushtarake britanike.

“Rusia është përgjigjur duke synuar zonat e populluara në shumë vende, duke përfshirë Harkivin dhe Mariupolin. Rusia ka përdorur më parë taktika të ngjashme në Çeçeni në vitin 1999 dhe në Siri në vitin 2016”, tha inteligjenca ushtarake britanike.

Rusia ka mohuar në mënyrë të përsëritur se po synon zonat civile.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button