Ivanovska: Përplasja mes Prokurorisë dhe Policisë Financiare zbuloi dobësi sistematike në këto institucione

Mosmarrëveshja mes Prokurorisë kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dhe Administratës së Policisë Financiare, sipas kryetares së Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KShPK) Biljana Ivanovska, nxjerr në pah dobësitë sistemike në funksionimin e të dyja institucioneve.

Ivanovska në një intervistë për Sitell thotë se duhet të ndërtojmë institucione të forta që do t’i nxjerrin në shesh të gjitha parregullsitë.

“Me sa di unë si për njërin ashtu edhe për tjetrin, të gjitha subjektet që vijnë në të dyja institucionet nuk shpërndahen sistematikisht, elektronikisht përmes softuerit, por shpërndahen nga personat përgjegjës të tyre, njerëzit e parë të institucioneve. Kjo hap mundësinë e veprimeve subjektive të personave përgjegjës, por krijon edhe rrezik të lartë shantazhi dhe korrupsioni. Kjo duhet të eliminohet”, tha Ivanovska.

Sipas saj, nëse do të kishte një qasje sistematike në shpërndarjen e lëndëve, një kërkim i tillë dhe një problem i tillë nuk do të kishte ndodhur.

Ajo theksoi se në KShPK vijnë edhe raporte anonime, por të gjitha, siç theksoi, hyjnë në softuer dhe më tej i shpërndahen nga njëra anë një anëtari të komisionit, nga ana tjetër një këshilltari, i cili do të punojë me anëtarin.

“Nuk ka asgjë të qëllimshme. Gjithçka është e rastësishme siç bëhet në softuer”, thekson Ivanovska.

Ajo thotë se për këtë rast nuk është dërguar asnjë peticion në KShPK, por nuk ka nevojë që tash të përfshihen.

E fundit në rastin e Policisë Financiare – Prokurorisë për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit është kallëzimi penal nga Administrata e drejtuar nga Arafat Muaremi, ku janë përfshirë të gjithë prokurorët për të cilët mendojnë se ka baza të dyshimit për krime të kryera, por emrat e tyre nuk publikohen për respekt të prezumimit të pafajësisë.

Më herët, Muaremi kishte paralajmëruar se do të ngrejë kallëzim penal kundër kryetares së Prokurorisë Themelore Publike, Vilma Ruskovska dhe prokurorëve Ivana Trajçeva dhe Elizabeta Josifovska në lidhje me bastisjen që u krye më 18 korrik nga prokurorët e Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsion në Administratën e Policisë Financiare.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button