Bislimoski: Është i mundur kthimi i tarifës së lirë ditore të rrymës, por fillimisht të përfundojë sezoni i ngrohjes

Kryetari i Komisionit Rregullator të Energjetikës, Marko Bislimoski, duke komentuar sot  paralajmërimet se mund të kthehet tarifa e lirë ditore e rrymës, tha se kjo është e mundur, por për këtë duhet të presin të përfundojë ky sezonë i ngrohjes, transmeton Portalb.mk.

“Fillimisht do të shohim si do të përfundojë ky sezonë i ngrohjes, të shohim prodhimin e EMV-së, të shohim si do të shkojë furnizimi i energjisë elektrike dhe më pas do të mendojnë për të gjitha opsionet e mundshme që i kemi”, tha ai.

Sipas tij, në periudhën prej tetorit të vitit të kaluar deri në janar të këtij viti, prodhimi vendor i energjisë elektrike është në nivel të lakmueshëm.

“Për muajin janar 87 përqind e nevojave për energji elektrike në shtet janë siguruar nga kapacitetet vendore, ndërsa vetëm 13 përqind është importuar për të gjitha konsumatorët, jo vetëm për amvisëritë dhe konsumatorët e vegjël, që është rezultat i mirë. Trendet pozitive vazhdojnë, janë ulur humbjet, ndërsa EMV mund të ketë të ardhura shtesë nga shitja e tepricave. Kështu që, kemi material të mirë për fillim të diskutimit për kthimin e rrymës së lirë ditore”, sqaroi Bislimoski.

Ndryshe, çmimi i energjisë elektrike nga 1 janari i vitit 2022 u rrit për 9,48 për qind kur edhe filloi masa për subvencionim të energjisë elektrike për familjet e rrezikuara sociale.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button