Shkolla në Vizbeg këtë shtator do të jetë gati për mësim, premtoi ministri

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) planifikon që deri në shtator të këtij viti të mbaron punimet në shkollën e re të Vizbegit, ashtu që nxënësit të mund të fillojnë mësimin në këtë shkollë të re, transmeton Portalb.mk.

“Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, sot mbikëqyri aktivitetet ndërtimore të objektit të ri shkollor në lagjen Vizbegë, i cili  ndërtohet me mjete nga buxheti i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe në përputhje me atë që është paraparë  duhet të përfundoj deri në fillim të vitit të ri shkollor”, raportoi MASH.

Shaqiri theksoi që realizuesi i punimeve ka premtuar që punimet do të përfundojnë në kohë, ndërtesa theksoi që Ministria për këtë objekt ka shpenzuar 107 milionë denarë.

U deshën vite të tëra që funksionarët shtetëror më në fund të mblidhen dhe të shënojnë fillimin e punimeve për shkollën në Vizbeg, ku më 12 janar të vitit 2022 rifilluan punimet për të njëjtën dhe pritet të përfundojnë në afat prej 18 muajve. Ministrja e Arsimit në largim, Milla Carovska kishte deklaruar se sipas kontratës me kontraktorin, pritshmëritë janë që punimet të realizohen për një vit e gjysmë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button