Spasovski: Së shpejti do të ketë rezultate nga hetimi për paralajmërime për bomba të rrejshme

Së shpejti do të ketë rezultate nga hetimi për paralajmërime për bomba, të cilat krijon shqetësim në opinion tash më një kohë të gjatë, ndërsa të cilat filluan me autobusët e NQP-së dhe vazhduan me shkollat e mesme, paralajmëroi ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, transmeton Portalb.mk.

“Siç thash edhe para disa ditëve, ne jemi në fund me sigurimin e të gjitha materialeve dhe konfirmimeve që të kemi realizim edhe në këtë pjesë. Analizat për arsyet janë në më shumë drejtime, nga gjeostrategjike, përmes atyre politike deri në ekonomike, përkatësisht të udhëhequra nga interesa biznesi”, tha Spasovski në eminisionin “Click Plus”.

Sipas Spasovskit, duke pasur parasysh faktin që qëllimi i sulmeve të këtilla hibride është të shkaktojë shqetësim, mosbesim në institucionet, frikë dhe panikë, nuk guxon të spekulohet, por duhet të pritet të merren të gjitha informatat, me fakte dhe dëshmi të vërtetuara.

“Në hetimin bashkëpunojmë me të gjithë partnerët tanë, me Interpolin, me Europolin, të gjitha mekanizmat që ndihmojnë në procesin hetimor. Është e sigurt se ka motiv, ndërsa në fund do të shohim edhe cili ka qenë motivi saktë”, theksoi Spasovski.

Përndryshe, nga 26 tetori në SPB Shkup disa herë është denoncuar se email-adresat e disa shkollave në Shkup është dërguar kërcënim për vendosje të bombës. Nga Ministria e Punëve të Brendshme informuan se të gjitha paraqitjet kanë qenë të rrejshme.

Së fundmi ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski njoftoi se mesazhet janë lëshuar nga jashtë shtetit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button