Përdoruesit e ngrohjes termike në Shkup nga nesër do të duhet të nënshkruajnë kontrata të reja me ESM-në

Nga nesër shfrytëzuesit e ngrohjes qendrore do të duhet të nënshkruajnë kontrata të reja me ESM DOOEL Shkup, informoi sot ndihmës-drejtoresha për prodhim nga SHA ESM, Aleksandra Marojeviq, transmeton Portalb.mk nga 360 Gradë.

“Ftohen përdoruesit e ngrohjes qendrore të sistemit tonë që nga nesër të kontaktojnë pikat që janë në të njëjtin vend për të filluar rregullimin e marrëdhënieve tona duke nënshkruar kontrata për furnizimin me energji termike, si dhe të gjitha kërkesat e tjera që dalin nga ky shërbim”, tha Marojeviq.

ESM ka marrë licencë për prodhimin e energjisë termike deri më 30 prill 2023, licencë për shpërndarjen e energjisë termike për periudhë 35 vjeçare dhe licencë për furnizim me energji termike për periudhë 10 vjeçare.

Dje zyrtarisht ka filluar sezoni i ngrohjes në Shkup për të gjithë të kyçurit në rrjetin e ngrohjes qendrore me të njëjtat kushte si më parë, pra me temperaturë të garantuar prej 21 gradë celsius dhe ngrohje në periudhën nga ora 06:00 deri në 22:00.

Përndryshe, më 28 shtator, në seancën e 85-të të Qeverisë së RMV-së u miratua ndarja e 1.1 miliard denarëve për furnizim të vazhdueshëm me energji termike. Qeveria e Maqedonisë së Veriut sqaroi që do të subvencionohet për 80% energjia elektrike për 650 mijë shtëpi, ndërsa rreth 70 mijë kompani do të kenë energji elektrike tri herë më pak se çmimi i tregut. Kjo do të vlejë për kompanitë e vogla me qarkullim vjetor deri 2 milionë euro.

Ndryshe, nga 1 shtatori 2022 e deri më 31 mars 2023 në Maqedoni do të vlejnë masat për kursim të energjisë elektrike, me të cilat konsumi duhet të zvogëlohet për 15 për qind, me synim – “Kursimi i energjisë elektrike për dimër të sigurt”.

Nga Qeveria njoftuan se marzha për tregtinë e energjisë elektrike është kufizuar në 10%por kjo masë që kishte hyrë në fuqi më 15 qershor, nuk ka arritur të parandalojë rritjen e çmimeve. Paraprakisht nga Qeveria bënë thirrje që të respektohen masat për kursimin e energjisë elektrike dhe njoftuan se për përballimin e krizës energjetike janë siguruar mbi 100 milionë euro.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button