Tri këshillat nga fjalimi më i shikuar (VIDEO)

Sir Ken Robinson është shkrimtar, orator, ekspert i arsimit të reformuar, inovativ dhe kreativ, i lindur në Liverpul të Anglisë. Fjalimi i tij në vitin 2006 në TED pati një ndikim të madh edhe në botën e arsimit. Fjalimin e tij brilant e kanë shikuar tashmë 56 milion njerëz, fjalim i cili përveç se është argëtues, ajo jep edhe këshilla si ti edukojmë mirë fëmijët.
1. Nuk duhet të jeni tepër serioz

Fjalimet e tij ndiqen sepse janë argëtuese.

  1. Jepni shembuj, para se të filloni të sqaroni qëndrimet

-Ai mendon se oratorët më të mirë janë shkrimtarët të mirë. Në vend se të fillohet me koncepte, ato fillojnë me rrëfime interesante.

  1. Leni njerëzit ‘pa tekst’

Duke filluar nga tregimet dhe shakat, pastaj duke vazhduar deri te idetë kyçe që dëshironi ti bartni, Robinsoi arrin dy qëllimet.

E para, fiton besimin dhe interesin e publikes dhe e mban vëmendjen deri në fund.

E dyta, krijon raporte me publikun e tij. Shumë është e rëndësishme publiku të kupton kush jeni, çka doni të tregoni dhe a keni të drejtë atë të tregoni.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button