Për të zbuluar sëmundjet më herët, le të flasim gjuhën sekrete të bakterieve (VIDEO)

Bakteriet flasim me njëri-tjetrin, duke dërguar informacione kimike për të koordinuar sulmet. Çfarë do të ndodhte nëse ne mund të dëgjojmë çfarë janë duke thënë ato? Mikrofizikantja Fatima AlZahra’a Alatraktchi ka shpikur një pajisje që përgjon bisedat e bakterieve dhe që e përkthen komunikimin e tyre sekret në gjuhën e njerëzve. Puna e saj mund t’u hapi rrugë diagnostikimeve të sëmundjeve në fazë të hershme – përpara se mund të sëmuremi.

“Ju nuk i njihni ata. Ju nuk i shihni ata. Por ata janë gjithmonë përreth duke pëshpëritur duke thurur plane sekrete duke krijuar ushtri me miliona ushtarë. Dhe kur vendosin të sulmojnë ata sulmojnë të gjthë njëherësh. E kam fjalën për bakteriet ” thotë shkencëtarja për Ted Talks, transmeton Portalb.mk. Për më shumë, shikoni videon me titra shqip.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button