Një prej ngjarjeve më të mëdha botërore, TEDxPellaSquare, po vjen në Shkup (FOTO)

Një prej ngjarjeve më të mëdha botërore, TEDxPellaSquare, po vjen në Shkup. Këtë të shtunë, në Filarmoninë e Maqedonisë, publiku jonë do të kenë mundësi të dëgjojnë për 12 orë fjalime motivuese nga 17 folës vendas dhe nga e gjithë bota. TEDx është ngjarje e cila përkushtohet në dhënien e fjalimeve motivuese në formën e bisedave të shkurtra, por të fuqishme, shkruan Portalb.mk.

Dy kompani nga Shkupi dhe SHBA erdhën me idenë e krijimit të një eventi të këtillë. Iniciativa nisi nga Arta Zeçiri, shkupjane e cila jeton për shumë vite në Amerikë. Dëshira e saj që të kontribuojë në vendlindje bëri që të sjell TEDx në Shkup. Ideja u mirëprit edhe nga Rajmonda Dulatahu-Selimi, e cila me profesion është juriste por, që 10 vite punon në sektorin e marrëdhënieve me publikun dhe është përfaqësuese e kompanisë KARIERA.mk. KARIERA.mk është kompani e cila që nga ekzistimi i saj, merret me organizime të konferencave, seminareve dhe punëtorive të ndryshme.

“Mendoj se shoqëria jonë është e etur për ngjarje të këtilla. Sidomos, duke u lidhur me faktin që jemi në një periudhë post-pandemike dhe me pasojat që i kemi nga kjo krizë shëndetësore në aspektin social, realizmi i një konference të këtillë do të na ndihmonte shumë që të fillojmë të kthehemi në normalitet, të ndajmë kontakte, të njoftojmë njerëz nga e gjithë bota, të shkëmbejmë ide dhe vizione. Gjithashtu gjithnjë kemi synuar që shoqërisë tonë t’i mundësohet një skenë ndërkombëtare, duke sjellë ekspert të specializuar në fusha të ndryshme, që vijnë nga kompani prestigjioze të vendeve të botës, si Facebook, Aljazeera, Google, etj.” tha Rajmonda Dulatahu-Selimi.

Folësit e TEDxPellaSquare
Folësit e TEDxPellaSquare

Siç thonë organizatorët, për të qenë pjesë e një TED konference duhet të përmbushen shumë kushte të citat i parasheh rregullorja ndërkombëtare e organizatës mediatike TED. Në këtë ngjarje do të ketë profile të specializuara të cilët do të ndajnë storjet e tyre të suksesit duke u bazuar në historitë personale. Siç thonë, vështirësi për ta ishte që të binin në kontakt me ekspertët e huaj dhe t’i bindin që të vijnë. Përkrahje të madhe gjetën nga folësit shqiptar, të cilët, sipas tyre, pa ngurruar pranuan të jenë pjesë e TEDxPellaSquare.

Kjo konferencë pretendon të motivojë të rinjtë që t’i realizojnë ëndrrat e tyre.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button