Iluzioni ‘magjik’ optik që tregon se si ne shikojmë (VIDEO)

Lojrat me ngjyra të Beau Lotto’s vënë në provë vështrimin tuaj si dhe gjithashtu vënë në plan të parë atë që ju nuk mund të shikoni zakonisht: se si truri juaj fuksionon. Kjo pamje e këndëshme në plan të parë e senseve tuaja paraqet se si evolucioni errëson perceptimin se çfarë në të vërtetë paraqitet në botën që na rrethon, transmeton Portalb.mk.

“Dua të filloj me një lojë. Për të fituar këtë lojë, e vetmja gjë që duhet të bëni është të shikoni realitetin që ndodhet përball jush se si ai në të vërtetë është. Dakord? Pra, këtu kemi dy panele, me siperfaqe rrathësh të ngjyrosur. Një nga këta rrathë është i njëjtë në të dy panelet. Dakord? Më tregoni se cili nga këta është.” thotë Lotto për Ted Talks, transmeton Portalb.mk. Për më shumë, shikoni videon me titra shqip.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button