Todorov do të ngrejë kallëzim penal për shkak të bakterjes Listeria

Ministri i Shëndetësisë, Nikolla Todorov do të ngrejë kallëzim penal kundër kryerësve të panjohur për shkak të katër viktimave të bakterjes Listeria.

Ministri, Todorov theksoi se rezultatet e mostrave të mara, janë negative.

Janë bëra analiza të prodhimeve bujqësore, prodhimeve për foshnjat si dhe disa prodhime të mishrave.
“Nuk jam i kënaqur që rezultatet janë negative edhe pse Ministria e shëndetësisë, nuk është kompetente për këtë. Do të ngrejë kallëzim penal dhe kërkojmë detajisht të hulumtohet rasti, pse janë lëshuar prodhime të tilla në shitje. Njëkohësisht të analizohen të gjitha aspektet dhe të pengohen raste të tjera”, tha Todorov.

Todorov, tha se ka kërkuar nga të gjitha shitoret në vendete ku jetojnë të sëmurit që të merret mostra për analiza.

Lajme të ngjashme

Back to top button