Shënohet Dita e Goshes në Shkup

Shoqata e qytetarëve me sëmundja të rralla ‘Jeta me sfida”-Manastir shënon 26 korrikun, Ditën internacionale Dita e Goshes.

Kjo ditë shënon 160 vjetorin nga lindja e Filip Ernest Goshe I lindur në Francë më 26 korrik 1854.

Me këtë rast shoqata ‘Jeta me sfida’ sot organizon aktivitete të ndryshme siç janë, nga ora 10:30 është organizuar një shëtitje me biçikleta në Zhena Park ku edhe është vendosur stenda ku qytetarët e interesuar informohen për Sëmundjen e Goshes.

Shënohet Dita e Goshes në Shkup
Shënohet Dita e Goshes në Shkup

„Këtë ditë e shënuam me qëllim që të ngritim vetëdijen publike tek fëmijët dhe të rriturit që vuajnë nga Sëmundja e Goshes në botë. Në Maqedoni ka 11 pacient me këtë sëmundje”, thonë nga shoqata.

Lajme të ngjashme

Back to top button