Austria ka siguruar furnizimin me gaz gjatë dimrit

Rezervat e magazinimit të gazit të Austrisë janë me kapacitet 90%, që nënkupton se konsumi vjetor i Austrisë është i siguruar ndërsa qeveria bën përpjekjet e saj për të diversifikuar furnizuesit e gazit, për të blerë gaz shtesë dhe për të mbushur objektet e depozitimit të gazit, transmeton Euractiv.

Që nga 27 tetori, vendet e depozitimit të gazit arritën kapacitetin 90%, që arrin në rreth 87 Terawatt orë (TWh) gaz. Austria ka disa nga objektet më të gjera të magazinimit të gazit në lidhje me madhësinë e popullsisë, por në vitin 2021, ajo ishte vendi më i varur nga gazi rus.

“Qeveria Federale ka bërë detyrat e saj për furnizimin me energji dhe jo vetëm që ka bërë dispozita për sezonin e ardhshëm të ngrohjes, por gjithashtu ka bërë tashmë përgatitjet fillestare për vitin e ardhshëm”, tha të dielën kancelari Karl Nehammer.

Ditë më parë, Nehammer mori 1 TWh gaz fosil të lëngshëm gjatë vizitës në Abu Dhabi. Qeveria pretendon për 20 TWh si rezervë strategjike. Pothuajse e gjithë depoja e gazit e Austrisë ndodhet afër Salzburgut, afër kufirit gjerman.

“Veçanërisht në masat afatshkurtra dhe afatmesme – ruajtjen dhe diversifikimin – ne jo vetëm i kemi përmbushur premtimet tona, por në disa raste edhe i kemi tejkaluar ato”, shtoi ai.

Qeveria austriake dedikoi 2 miliardë euro në mars për uljen e tendosjes inflacioniste, prezantoi një skemë 5.7 miliardë euro të industrisë së gjelbër që fillon të shpërndajë para në vitin 2023, u premtoi kompanive 100 milionë euro për të ndihmuar në largimin e tyre nga gazi rus.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button