RMV, nga mesnata do të ketë çmime më të ulëta të dizelit dhe benzinave

Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) sot mban seancë në të cilën duhet të kalkulohen akcizat e reja të ndryshuara dhe normat e TVSH-së dhe të sillet vendim për ulje të çmimeve të derivateve. Çmimet e reja, siç informojnë nga KRRE, do të vlejnë nga sonte në mesnatë, njofton Portalb.

Kryetari i KRRE-së Marko Bislimovski për sdk.mk deklaroi se në pajtueshmëri me ndryshimet e jiratuara të ligjeve për TVSH dhe akciza, çmimi i benzinave do të ulet për 6,5 denarë, bdërsa i dizelit për 9 denarë.

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut mbrëmë ka miratuar masat për përballje me krizën ekonomike, ligjin për uljen e akcizës për karburantet që merr shteti nga shitja e karburanteve, si dhe ligjin për uljen e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) për karburantet, nga 18 në 10 për qind. Është miratuar edhe ligji për uljen e TVSH-së për ushqimit bazë në 0 për qind. Ligjet janë miratuar me 95 vota nga deputetët e të gjitha partive politike.

Çmimet e naftës dhe derivateve të naftës u rritën shpejtë pas invazionit rus në Ukrainë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button