RMV, u zgjodhën anëtarët e rinj të Komisionit për sëmundje infektive

Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali sot shpalli emrat e anëtarëve të rinj të Komisionit për sëmundje infektive. Kryetar në këtë komision është doktor Aleksandar Petliçkovski, drejtori i Institutit për Imunologji, transmeton Portalb.mk.

Zëdhënësi i këtij komisioni u zgjodh doktor Zllate Mehmedoviç, nga Shtëpia e Shëndetit Shkup.

Këto janë anëtarët e komisionit:

 • Prof. dr. Aleksandar Petlichkovski
 • Dr. Christina Stavridis
 • Asoc. Dr Shaban Memeti
 • Prof. Dr. Kalina Grifçeva Stavrova
 • Prof. Dr.Nevzat Elezi
 • Dr.Dugadzin Osmani
 • Dr. Zharko Karaxhovski
 • Dr.Irinka Sotirova Buhova
 • Prof. Dr. Kristina Stavri.
 • Sr.Milena Stevanoviq
 • Prof. Dr Zvonko Milenovi.
 • Dr.Fadil Cana
 • Bashkëpunëtore hulumtuese Marija Dinzova
 • Dr. Ilir Demiri
 • Dr. Viktor Isjanovski
 • Dr. Biljana Despotovska Ristovska
 • Prof. Dr. Niko Bekarovski
 • Dr. Arben Labunista
 • Dr. Marija Duganova
 • Dr. Marija Manevska
 • Dr.Jovanka Kostovska
 • Dr. Zlate Mehmedovic
 • Dr. Zlatko Arseniovski
 • Dr. Dragan Gjorgjievski

Sot në vend ka filluar edhe gjysmëvjetori i dytë për shkollat fillore dhe të mesme me prani fizike, për këtë kryetari i komisionit tha se insistimi për prani fizike në sholla është për shkak se nuk dëshirojnë të dëmtojnë zhvillimin psiko-fizik të nxënësve ndërkaq ai shtoi se rse skriningu i nxënësve do të bëhet me teste të shpejta.

“Po shqyrtohet mundësia që skriningu të bëhet me teste të shpejta, të cilat nuk janë shumë, por kemi në dispozicion rreth 20 mijë teste dhe përzgjedhja do të jetë e rastësishme, me të vetmin qëllim që të shohim përfshirjen e virusit tek kjo grup-moshë”, tha Aleksandar Petliçkoski.

Ndryshe, dje në vend u regjistruan 711 raste të reja me Covid-19 nga 3,197 analiza të kryera, prej rasteve të reja u regjistruan 84 riinfektime. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.788.251 testime për Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 268.901, numri i të shëruarve është 246.864, numri i të vdekurve është 8.409 dhe numri i rasteve aktive është 13.628.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button