Llukarevska: Nuk do të shfuqizohet projekti TVSH-ja ime

Drejtoresha e Drejtoresha e Drejtorisë për të Ardhura Publike (DAP), Sanja Lukarevska hodhi poshtë pretendimet se do të shfuqizohet projekti i TVSH-ja ime dhe theksoi se me këtë projekt rreth 350 mijë shfrytëzuesve u janë kthyer mbi tre miliardë denarë, transmeton Portalb.mk.

“Mendoj se TVSH-ja Ime është një nga projektet më të suksesshme. Ne kemi punuar për të thellësisht dhe e kemi promovuar hap pas hapi dhe do të vazhdojmë ta përmirësojmë. Së bashku do të përcaktojmë të gjitha projeksionet nëse do të ketë hapësirë ​​për të rritur kufirin e rimbursimit dhe do të informojmë publikun në kohën e duhur. Deri më tani kemi rreth 350 mijë shfrytëzues të TVSH dhe nga fillimi u kemi kthyer më shumë se tre miliardë denarë shfrytëzuesve të masës, andaj i hedh poshtë të gjitha spekulimet se kjo masë do të shfuqizohet”, tha Lukarevska.

Ajo konfirmoi se një pjesë e të punësuarve në DAP janë nëpunës civilë, ndërsa të gjithë të tjerët janë zyrtarë tatimor dhe shtoi se do të transferohen gradualisht.

“Shumica e kolegëve tanë që punojnë në pjesën e kontabilitetit të punës, çështjet financiare, departamentin e çështjeve të përgjithshme dhe të përbashkëta që kemi brenda institucionit tonë janë nëpunës civilë dhe sigurisht një pjesë e tyre do të transferohen gradualisht. Ky është angazhimi im bashkë me ministrin e Financave. Sigurisht që fillimisht duhet të marrim pëlqimin e ministrisë dhe më pas t’i transformojmë sepse ka diferencë në pagë mes nëpunësve civilë dhe nëpunësve tatimorë”, tha Lukarevska.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button