E çuditshme ajo çka ndodhi në Finlandë

Bregdeti Hailuoto që ndodhet në pikën më të largët në veri të Finlandës është mbuluar nga topa të pazakontë akulli, transmeton Koha.net.

Një fenomen shumë i rrallë i cili nuk është hasur më parë në këto forma kaq të mëdha. Banorët e shohin këtë ngjarje si shumë magjepsëse. Një banorë e cila jeton shumë afër bregdetit është shprehur se ky fenomen i rrallë ka ndodhur edhe më parë, por këtë herë përmasat janë shumë më të mëdha.

Zakonisht topat e akullit formohen kur uji i detit është i turbulluar dhe kur temperaturat janë shumë të larta. Topat e akullit lëvizin me valët e deti duke dhuruar një pamje mahnitëse për banorët.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button