Këto janë komunat me nivel më të lartë të transparencës në Maqedoni (Infografik)

Komuna e Gjevgjelisë  është komuna më transparente dhe me vetëdije në Maqedoni, tregojnë të dhënat nga studimi për nivelin e transparencës, të hapjes dhe llogaridhënies së pushteteve lokale në rajonin e Ballkanit Perëndimor, i  fondacionit për internet dhe shoqëri Metaofozis i realizuar në  bashkëpunim me rrjetin rajonal të OJQ-ve ACTION SEE .

Të dhënat tregojnë se,  niveli i transparencës së pushtetit lokal në Maqedoni prej 24% është nën indeksin mesatar të pushteteve lokale të të gjitha vendeve të rajonit, i cili është në nivel të ulët prej 31%.

Analizën e plotë mund ta shihni këtu.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button