VMRO-DPMNE i përjashtoi nga partia deputetët e saj që votuan “për” ndryshimet kushtetuese

Komiteti Ekzekutiv (KE) i VMRO-DPMNE-së mbrëmë në seancë të jashtëzakonshme ka miratuar vendim që t’i përjashtojë nga partia shtatë deputetët që kanë votuar për ndryshimet kushtetuese për të implementuar Marrëveshjen e Prespës, informoi lider i partisë Hristijan Mickoski në konferencë për shtyp që e mbajti në mesnatë, njofton Portalb.mk.

“Ata shtatë deputetë nga VMRO-DPMNE të cilët kanë vepruar kundër qëndrimit partiak dhe vullnetit të qytetarëve, i cili, megjithatë, ishte qëndrim partiak i miratuar njëzëri edhe nga Komiteti Qendror dhe në koordinim me grupin e deputetëve më kanë dëshpëruar mua, por ajo nuk është aq e rëndësishme pasi që para se gjithashtu e kanë dëshpëruar partinë dhe atdheun dhe duhet që me atë të jetojnë. Mu për këtë mbrëmë, Komiteti Ekzekutiv mbajtur seancë të jashtëzakonshme dhe me propozimin tim njëzëri është miratuar vendimi që menjëherë të përjashtohen nga partia”, tha Mickoski.

Ai ka theksuar se nga partia janë përjashtuar: Elizabeta Kançeska – Milevska, Emilija Aleksandrova, Nola Ismaillovska – Starova, Sasho Vasilevski, Luben Arnaudov, Kërsto Mukoski dhe Zekir Rançilloviq.

Ai tha se disave prej tyre, ndoshta u është premtuar lirim nga akuza ose u është ofruar shumë e konsideruar e parave. Mickoski tha se si njeri nuk munden që t’i arsyetojë, ose ta kuptojë procedurën e tyre.

Ai mbrëmjen e votimit e vlerësoi se ditën më të errët në historinë e Maqedonisë, ose siç tha ka qenë “e premte e zezë”.

Maqedoni, ndryshimet kushtetuese kaluan leximin e parë (FOTO+VIDEO)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button