KB: Së paku tre milionë persona në botë nuk kanë shtetësi, mes tyre edhe romët në Maqedoni

Së paku tre milionë në botë nuk kanë shtetësi, që i privon nga identiteti, të drejtat dhe në shumë raste, për atë shkak nuk mund të punësohen, kumtoi sot Zyra e Komisariatit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për refugjatë.

Rohinxhët myslimanë, në vendin me shumicë budiste Mjanmar, janë pakica më e madhe, pjesëtarët e së cilës janë pa shtetësi.

Grupe të tjera janë romët në Maqedoni, kurdët sirianë, bashkësia Karana në Madagaskar dhe Pemba në Keni.

Në Raportin e organizatës u bëhet thirrje qeverive në botë ta zgjidhin atë problem deri në vitin 2024.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button