Ivanov e tërheqë faljen për 22 persona

Presidenti i shtetit, Gjorge Ivanov, në një konferencë për shtyp, sot ka vendosur që ta shfuqizojë një pjesë të abolimit apo faljes. Është tërhequr vendimi për faljen e 22 eksponentëve politik. Të gjithë personat tjerë kanë mundësi që të dorëzojnë kërkesa personale për vendimet e tyre për falje, njofton Portalb.

“Vendimi për falje e solla në interes të shtetit dhe të qytetarëve të Maqedonisë. Shumë persona nuk e kuptuan këtë ide. Isha i akuzuar se kam dashur që t’i mbrojë politikanët, se kam krijuar drejtësi selektive. Deklaroj me vetëdije se nuk am pasur qëllim të tillë”, tha Ivanov.

Përndryshe, vendimi i Ivanovit për falje është sjellë më 12 prill të këtij viti, nga i cili vendim u falën 56 politikanë dhe bashkëpunëtorë të tyre që janë nën hetime, transmeton Portalb.

Kundër këtij vendimi ka pasur reagime të ashpra si nga faktori i brendshëm, por edhe nga ai ndërkombëtare, por edhe nga sektori civil të cilët nga 12 prilli edhe sot e kësaj dite po mbajnë protesta nëpër rrugët e Maqedonisë.

Vendimi i sotëm i Ivanovit për tërheqje të pjesërishme të vendimit për abolim apo falje, nuk përkon me kërkesat e faktorit ndërkombëtarë dhe të brendshme, sepse kërkohet shfuqizim i plotë i këtij vendimi. /Portalb

LEXO: Detaje: Kush për çfarë është i falur nga Ivanovi (VIDEO)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button