LR-PDSH, RDK dhe disa organizata bëjnë thirrje për protesta masive në Shkup

Partitë Lëvizja për reforma në PDSH, Rilindja Demokratike Shqiptare dhe disa shoqata bëjnë thirrje për protesta si që i quajnë ata mbarëpopullore, të premten në Shkup me datë 22 prill 2016.

Protesta mbahet në ora 14.

Kjo orë dallon nga protestat që tanimë disa ditë mbahen në Shkup të organizuara nga sektori civil që fillojnë në ora 18.

Arsyetimi për protesta, lexoni të plotë

Kriza shumë-dimensionale që ka kapluar vendin nga mos funksionimi i shtetit të së drejtës, partizimit të institucioneve, anashkalimit të së drejtës për barabarësi të plotë ndërmjet shqiptarëve dhe maqedonasve, nxitjes së tensioneve ndëretnike, kanë goditur drejtpërdrejt në themelet e stabilitetit dhe qenies së shtetit.

Situata e fundit e krijuar me vendimin e Ivanovit për të aboluar politikanët maqedonas dhe shërbetorët e tyre shqiptarë që kanë shkelur ligjin, kanë keqpërdorur detyrën zyrtare, janë të inkriminuar në krim të organizuar dhe korrupsion, flet edhe njëherë se drejtësia në Maqedoni funksionon me standarde të dyfishta dhe se shqiptarët kanë të drejta të qytetarit të dorës së dytë.

Të ndodhur në situatë të këtillë, ku dialogu politik nuk jep më shpresë, ku shpërfillen në mënyrën më brutale edhe marrëveshjet e nënshkruara me ndërmjetësim të faktorin ndërkombëtar, ku burgjet janë plot e përplotë me shqiptarë të pafajshëm, ku e drejta për barazi të plotë shitet paturëpsisht nga një grup shërbetorësh që i thonë vetes shqiptarë, na detyrojnë Neve si shqiptarë të lirë në ndërgjegje dhe karakter, të pakapur nga askush, që veprim politik kemi ardhmërinë dhe dinjitetin e shqiptarëve në trojet tona, të ndërmarrim aksion të koordinuar për të shprehur revoltën tonë ndaj këtij sistemi që na robëron, që na përul dhe nënçmon, që na mohon dhe shkel të drejtën tonë për barabarësi të plotë.

Ftojmë publikisht të gjithë shqiptarët që vetes nuk i thonë robër, por i thonë të lirë, organizata joqeveritare të shqiptarëve, intelektualë të pavarur, parti politike dhe të gjithë qytetarët që duan liri, drejtësi, dinjitet, progres, që synojnë perspektivën dhe lumturinë, t’i bashkangjiten kësaj PROTESTE GJITHËPOPULLORE për t’i thënë NDAL KËTIJ SISTEMI…

E PREMTE (22 Prill 2016)

ORA 14.00h

NË SHKUP 

PROTESTA ËSHTË E MBËSHTETUR NGA:

Shoqata e ish të burgosurve dhe të përndjekurve politik shqiptarë në Maqedoni

Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (OVL-UÇK)

Shoqëria Civile

Lëvizja për reforma PDSH (LR-PDSH)

Rilindja Demkratike Kombëtare (RDK)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button