Hurmat dhe çaji i luleve, eliksir i shëndetit

Pesë ushqimet që ndihmojnë kontrollin e diabetit janë hurmat, qumështi, farë liri, çaj lulesh dhe fasule.

Hurme
Ky frut është shumë i shijshëm, por edhe i pasur në fibra, e cila është e rekomanduar për diabetikët. Studimet kanë treguar se hurmet janë të pasura me antioksidantë nga grejpfrut, portokall dhe brokoli.
Qumështi
Qumështi është një nga burimet më të mira të kalciumit dhe vitaminës D. Diabetikët mund të konsumojnë dhe produkte të tjera të qumështit, si djathi dhe kosi, të cilat ndihmojnë për të kontrolluar diabetin.
Farë liri
 
Liri është fiber i mirë dhe acid alfa-linolenik, të cilat janë të konvertuar në acidet omega-3 yndyrore. Liri ul sheqerin në gjak dhe kolesterolin, duke zvogëluar rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës, sulmet në zemër dhe probleme të tjera kardiovaskulare.
Caj lulesh
Kjo barishte stimulon sekretimin e insulinës dhe aktivitetit, e cila ndihmon në reduktimin e nivelit të sheqerit në gjak. Përveç kësaj, ajo është e dobishme për mëlçinë dhe ndihmon në funksionimin e saj normal, duke përmirësuar imunitetin.
Fasule
Fasulet janë të pasura me fibra dhe e mban sheqerin në gjak nën kontroll, dhe madje edhe uljen e kolesterolit., shkruan 10minuta, gjithashtu, fasulja ndihmon për të djegur dhjamin, sepse ajo përmban kalcium.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button