Grupi i vallëtarëve ”ILIRIDA” në festivalin “I këndojmë lirisë”

Grupi i vallëtarëve ”ILIRIDA” – Shkup do të merr pjesë në festivalin “I Këndojmë Lirisë” i cili mbahet më 6,7,8 qershor në Klinë, për të përkujtuar dhe festuar ditëlindje e heroit kombëtar Mujë Krasniqi.

Pjesmarrësit e këtij festivali janë ansamble nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Mali i zi etj. Përfaqësues nga Maqedonia i është besuar punës së koreografit Ilir Loku, kryesisht Grupit të Valleve ILIRIDA nga Shkupi.

Grupi i vallëtarëve nga Shkupi kanë përgatitur këngë folklorike kushtuar heroit kombit Mujë Krasniqit nga Vëllezërit Kurtishi, si dhe me vallen me motive kosovare, interpretuar nga grupi i valltarëve.

Lajme të ngjashme

Back to top button