Gabimet që agjentët imobiliar duhet të shmangin për të qëndruar të motivuar dhe të mbyllin më shumë marrëveshje

Agjentët imobiliar janë njerëz dhe si çdo qenie njerëzore, ata bëjnë gabime herë pas here. Është pjesë e punës. Por hapat e gabuar mund të ndikojnë shumë në motivimin tuaj.

Mos harroni se pasuritë e paluajtshme janë një biznes dhe çdo biznes ka udhëzimet e tij që duhen ndjekur. Ndoshta e keni vënë re se disa agjentë imobiliar janë shumë të suksesshëm në mbylljen e marrëveshjeve, ndërsa të tjerët luftojnë për të mbyllur qoftë edhe një marrëveshje në muaj. Nuk është se këta agjentë nuk dinë të shesin një shtëpi, por ata thjesht nuk ndjekin disa rregulla. Ka mënyra për të shmangur hapat e gabuar që ju çojnë në humbjen e motivimit, dhe disa prej tyre fillojnë me një ndjenjë të fortë të vetëvlerësimit.

Këtu janë disa hapa të gabuar që agjentët duhet të shmangin për të mbajtur motivimin e tyre dhe për të mbyllur më shumë marrëveshje:

 • Mungesa e një plani biznesi
 • Të merreni me shumë klientë njëkohësisht
 • Mbi-analizimi dhe mosmarrja e masave
 • Nuk menaxhon kohën dhe mungesa e përkushtimit
 • Nuk ndjek rezultatet
 • Pret përsosmëri
 1. Mungesa e një biznes plani

Për të qenë të suksesshëm në patundshmëri,  nuk është patjetër të punoni fort, por me mençuri. Shumë agjentë të pasurive të paluajtshme e bëjnë këtë gabim. Ata përpiqen të punojnë shumë, por në fund, kjo rezulton në mos arritjen e qëllimit ose dështimin e tyre. Për të mbajtur motivimin tuaj të lartë dhe për të mbyllur më shumë marrëveshje, hapi i parë që duhet të bëni është të bëni një plan biznesi.

Një plan biznesi është thelbësor sepse do t’ju ndihmojë të dini se ku po shkoni dhe çfarë duhet të bëni çdo ditë për të arritur atje. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse qëllimi juaj është një sukses afatgjatë.  Nëse është afatshkurtër, atëherë të kesh një plan mund të mos jetë aq i nevojshëm, sepse nuk do të ketë aq rëndësi kur gjërat fillojnë të shkojnë keq, sepse gjithçka mund të ndodhë.

Gjithashtu, përpiquni të shkruani qëllimet tuaja. Do t’ju kujtojë prioritetet tuaja dhe atë që dëshironi të arrini. Mund t’ju mbajë të motivuar për të ecur përpara.

 1. Të merreni me shumë klientë njëkohësisht

Një nga gabimet më të zakonshme që bëjnë agjentët imobiliar është që merren me shumë klientë njëkohësisht. Mund tju duket mirë të pranoni klientë të rinj menjëherë. Megjithatë, është e rëndësishme të marrësh pak kohë për të analizuar bazën e klientëve tuaj dhe për të vendosur se sa prej tyre mund të trajtoni realisht, si në aspektin e cilësisë ashtu edhe në sasi. Nëse biznesi juaj ka nevojë për më shumë punë dhe keni më shumë kohë, ka kuptim të sillni më shumë klientë, por nëse biznesi juaj është në vështirësi, mund të mos jetë e mençur të shtoni më shumë punë ose përgjegjësi. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh se sa kohë do të duhet për të ngritur sisteme për trajtimin e nevojave të klientëve të rinj. Mbani mend, puna juaj nuk është vetëm gjetja e një shtëpie për klientët tuaj, por ju duhet edhe ti udhëzoni klientët të kalojnë emocionet e blerjes.

 1. Mbi-analizimi dhe mosveprimi

Shumë agjentë imobiliar bëjnë gabim duke i mbi-analizuar gjërat. Askush nuk lind i mësuar, si agjent imobiliar, sigurisht dëshironi të mësoni gjithnjë e më shumë dhe është gjëja e duhur për të bërë. Por mos i mbianalizoni gjërat, kjo do t’ju bëjë të mos veproni.

Mbi-analizimi dhe mosveprimi mund të çojnë në dështim. Është e lehtë të përfshihesh në idenë se duhet të shqyrtosh me kujdes çdo hap të një projekti përpara se të ndërmarrësh veprime. Megjithatë, e vërteta është se ndonjëherë është më mirë të veprosh dhe të shohësh se çfarë ndodh. Kjo nuk do të thotë që ju të jeni të pamatur ose të pakujdesshëm me punën tuaj, ju ende duhet të kujdeseni se si i qaseni një biznesi.

Me fjalë të tjera, njerëzit që i analizojnë më shumë gjërat shpesh shmangin marrjen e veprimeve, të cilat mund të çojnë në dështim.

 1. Nuk menaxhon kohën dhe mungesa e përkushtimit

Menaxhimi i kohës është kritik në çdo biznes, përfshirë pasuritë e paluajtshme. Ndonjëherë agjentët e pasurive të paluajtshme mendojnë se nuk kanë kohë të mjaftueshme për të kryer të gjithë punën e planifikuar. E kanë gabim, koha është aty. Duhet vetëm ta menaxhojnë mirë.

Gjithmonë përpiquni të krijoni një rutinë për veten tuaj dhe të menaxhoni kohën në mënyrë efektive. Ju mund të përdorni një kalendar ku mund të shkruani gjithçka që duhet bërë.

Gjithashtu, një gabim që bëjnë shumë agjentë, të cilin duhet ta shmangni nëse doni të mbani motivimin tuaj të lartë dhe të mbyllni më shumë marrëveshje, është mungesa e përkushtimit ndaj vetes. Të punosh me orë më të gjata nuk do të thotë se je më produktiv. Përkundrazi, ju duhet kohë për të qartësuar mendjen dhe për të marr energjitë e duhura për të vazhduar. Në fund të fundit, ne jemi qenie njerëzore, jo makineri.

 1. Nuk ndjek rezultatet

Mbajtja e shënimeve të rezultateve tuaja ditore dhe javore është një nga strategjitë më të rëndësishme për të ndihmuar biznesin tuaj të rritet. Nëse nuk gjurmoni se çfarë po bëni dhe si po e bëni atë, nuk mund ta dini kurrë nëse po e bëni siç duhet. Nuk do ta keni idenë se sa efektiv është mundi juaj. Kjo është arsyeja pse duhet të përpiqeni të mbani gjurmët e gjithçkaje që bëni, në këtë mënyrë do të kuptoni se çfarë funksionon dhe çfarë jo. Gjithashtu, nëse nuk jeni duke ndjekur progresin tuaj, nuk mund ta shijoni atë.

 1. Pret përsosmëri

Një gabim tjetër që bëjnë agjentët imobiliar është të presin përsosmëri. Ju duhet të kuptoni se përsosmëria nuk ekziston.

Kur jeni duke pritur përsosmërinë, mund të jetë e vështirë të vazhdoni. Ju mund të ndiheni sikur nuk po përpiqeni mjaftueshëm ose se puna juaj nuk është mjaft e mirë. Por nëse keni punuar për një kohë të gjatë dhe nuk keni arritur ende atë që dëshironi, ndoshta është koha të tërhiqeni dhe të rivlerësoni qëllimet tuaja.

Dallimi midis pritjes së përsosmërisë dhe të qenit realist ndonjëherë është ndryshimi midis suksesit dhe dështimit. Kur prisni përsosmëri nga vetja, nuk ka vend për përmirësim, nëse diçka shkon keq, e gjithë kjo është një dështim. Nëse prisni diçka më pak se perfekte, ka vend për përmirësim edhe nëse diçka shkon keq, mund të bëni ndryshime dhe të provoni përsëri derisa të merrni atë që funksionon më mirë për ju!

Gabimet janë për njerëzit, por shmangini ato kur mundeni!

Ashtu si në çdo biznes tjetër, gabimet lejohen edhe në pasuri të paluajtshme. Në fund të fundit, agjentët e pasurive të paluajtshme janë njerëz. Por nëse ju, si agjent imobiliar, dëshironi të mbani motivimin tuaj të lartë, të mbyllni më shumë marrëveshje dhe të rritni biznesin tuaj, nuk ju lejohen gabimet që mund t’i shmangni!

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button