Kovaçevski: Shumica parlamentare është stabile dhe ka mundësi të rritet

Kryeministri, Dimitar Kovaçevski në intervistë për emisionin 360 shkallë, tha se, pavarësisht diskutimeve të deputetëve dhe atyre brenda partikae që zhvillohen në një pjesë të partive politik, askush nuk e vë në pikëpyetje shumicën parlamentare e cila momentalisht ka 64 deputetë, transmeton Portalb.mk.

Në lidhje me zgjerimin e shumicës parlametare, ai tha se ka gjasa në rritet.

“Çdoherë ka mundësi dhe nevojë për konsolidimin e një blloku të caktuar i cili ka vizion dhe qëllim të hyjnë subjekte tëreja politike. Ajo do të thotë rritje e efikasitetit të punës së Kuvendit, marrë parasysh se kemi një numër të madh të ligjeve reformuese të cilat janë pjesë e anëtarësimit në BE”, tha Kovaçevski.

I pyetur rreth mundësisë së hyjres së Aleancës për Shqiptarët në Qeveri dhe daljes së mundshme të Alternativës për këtë, ai tha se Alternativa është pjesë e Qeverisë dhe është e integruar në të në aspektin programor dhe kadrovik. Sa i përket ASH-së, ai tha se të gjitha partitë politike që veprojnë në drejtim të anëtarësimit të RMV-së në BE, janë të mirëseardhura në Qeveri.

“Që të ndodhë kjo, duhet fillimisht të harmonizohen partitë politike dhe e dyta të harmonizohen në aspektin kadrovik. Deri në këtë moment nuk ka bisedime të tilla në Qeveri për harmonizime kadrvike dhe programore me partnerë të ri potencial”, tha Kovaçevski.

LEXO: Taravari tregoi kushtet dhe kohën e hyrjes së Aleancës në Qeveri

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button