Nuk ka projekt për rikonstruktimin e rr. “Risto Krle” në Strugë, premtimi mbetet vetëm zotim parazgjedhor

Premtimi për asfaltimin e rr. Risto Krle

Në terren nuk vërehet se ka pasur ose do të ketë ndonjë lëvizje për fillimin e punës për realizimin e këtij premtimi parazgjedhor. Duke u bazuar në programin zgjedhor që i siguroi edhe një mandat në krye të Komunës së Strugës kandidatit të BDI-së, Ramiz Merko, me pyetjen “Një ndër premtimet tuaja elektorale ishte asfaltimi i rrugës Risto Krle. A keni një projekt konkret për këtë premtim, sa është buxheti i paraparë dhe kur planifikohet të nisin punimet?” -redaksia u drejtua deri tek Komuna e Strugës.

“Për rrugën “Risto Krle” nuk ka projekt bazë, prandaj nuk është vendosur në grupin e projekteve për rikonstruksion, kurse nga ana tjetër, kjo rrugë për momentin është në gjendje të mirë”, deklaruan nga Komuna e Strugës.

Përderisa nga Komuna e Strugës shprehen se kjo rrugë është në gjendje të mirë situata në terren flet ndryshe. Të revoltuar me gjendjen e rrugës dhe kaosin në komunikacion që shkaktohet shprehen dhe qytetarët.

“Po sigurisht se ka nevojë të rregullohet kjo rrugë. Këtu është spitali i qytetit, ka nevojë për më shumë hapësirë dhe më shumë rend. Këtu shpesh ndodh të bllokohet komplet rruga dhe të mos mundet të kalojë assesi as Ambulanca”, u shpreh një i moshuar.

“Ka nevojë për më shumë organizimi. Çdo ditë këtu është kaos, mos flasim për sezonin e verës kur kthehen mërgimtarët dhe ka shumë turistë”, tha një kalimtar i rastit. 

Me programin për ndërtim, rekonstruktim, rehabilitim, mirëmbajtje dhe mbrojtje të rrugëve lokale për vitin 2023 Komuna e Strugës ka ndarë buxhet prej 74.000.000,000 DEN, por me sa duket për këtë vit nuk ka shpresë për përmbushjen e premtimit parazgjedhor në Agjendën e Blertë se në Strugë do të rekonstruktohet rruga “Risto Krle” me gjatësi prej 770 m. Në këtë rast Portalb.mk vlerëson se ky premtim i kryetarit të Komunës së Strugës, Ramiz Merko, mbetet i parealizuar.

BURIMET:

  • Programi zgjedhor 2017-2021 “Agjenda e Blertë” ( faqe 46), verifikuar më 29.01.2023.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button