Kur është dhimbja e kokës shkak për shqetësim?

Megjithëse janë të pakëndshme, shumica e dhimbjeve të kokës do të largohen vetë ose me ndihmën e tabletave kundër dhimbjeve, por ka disa dhimbje koke që kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor, shkruan Panacea.

Këtu janë disa situata në të cilat duhet të kërkoni ndihmë nga mjeku:

  • Dhimbje koke jashtëzakonisht e rëndë
  • Dhimbje koke që fillon ose ndryshon në intensitet kur ndryshon pozicionin
  • Dhimbje koke që rritet me kollitjen ose lëvizjen
  • Dhimbje koke që shfaqet për herë të parë pas moshës 50 vjeçare
  • Dhimbje koke që pasohet nga ethet, ngurtësim i qafës, konfuzioni, ulja e vigjilencës ose kujtesës, ose simptoma neurologjike si shqetësime vizuale, të folur të paqartë, dobësi, mpirje ose sulme
  • Dhimbje koke pasi keni goditur kokën
  • Dhimbje koke të shoqëruara me dhimbje dhe skuqje të syve
  • Dhimbjet e kokës që shfaqen papritur, veçanërisht nëse ju zgjojnë
  • Keni dhimbje koke, por keni kancer ose sistem të dëmtuar imunitar
  • Dhimbje koke e vazhdueshme që shfaqet gjithmonë në të njëjtin vend.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button