Trupi gjithmonë paralajmëron se diçka nuk është në rregull: Si të kuptoni se disa simptoma nënkuptojnë sëmundje

Shpesh, shumë prej nesh vërejnë disa ndryshime në trup, madje edhe nëse është nevoja e theksuar për ushqim apo pije të caktuar, por nuk i kushtojmë shumë rëndësi. Megjithatë, mjekët këshillojnë që të dëgjohen me kujdes të gjitha sinjalet e tilla, sepse në një moment të caktuar mund të nënkuptojnë një lloj sëmundjeje apo problemi shëndetësor, shkruan Panacea.

Si ta kuptoni se intuita juaj nuk po ju gënjen? A keni menduar ndonjëherë se qafa e mpirë mund të jetë mënyra e trupit për të sinjalizuar se një sëmundje është “shfaqur në qafën tuaj”? Ka specialistë që praktikojnë mjekësinë intuitive. Ata thonë se trupi gjithmonë na tregon nëse diçka nuk shkon, thjesht duhet të mësojmë të dëgjojmë.

Respektoni nevojat shëndetësore

Ndoshta ju ndjeni nevojën për lëng karrote, nevojën për të mbajtur kapele gjatë ditës ose takat e larta papritur bëhen të pakëndshme. Mund të jetë mënyra e trupit tuaj për t’ju thënë t’i kushtoni vëmendje. Dëgjoni sinjalet delikate dhe respektojini ato për aq kohë sa ju përshtaten. Është si të gjuash thesarin, një e dhënë të çon në tjetrën.

Pyesni veten se çfarë i duhet trupit duke pasur parasysh simptomat

Nëse, për shembull, keni dhimbje koke të forta, periudhë të papritur lodhjeje ose skuqje të lëkurës, tërhiquni në një vend të qetë dhe pyesni veten se çfarë mund të ketë nevojë trupi juaj. Përgjigja mund t’ju habisë. Kushtojini vëmendje idesë së duhur që ju vjen.

Dëgjoni për shenjat paralajmëruese

Trupi është krijuar për të na paralajmëruar për rrezikun. A e dëgjoni atë? Nëse po shmangni disa lëvizje ose aktivitete, sporte ose hobi që keni bërë, mund të ketë një arsye shëndetësore për këtë.

Shikoni trupin tuaj

Bëni një rishikim sistematik të trupit tuaj vetë ndonjëherë. Kërkoni për ndryshime të pazakonta të lëkurës. Filloni me gishtat e këmbëve, kyçet, gjunjët… Nëse ka ndonjë ndryshim, kushtojini vëmendje.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button