Vrasja e hendbollistit Tot, Gjykata Penale shpalli vendimin: 52 vjet burg për tre të akuzuarit

Në Gjykatën Themelore Penale në Shkup sot u shpall aktgjykimi për rastin e vrasjes së hendbollistit kroat Denis Tot para një lokali nate në parkun e qytetit në Shkup më 7 prill të këtij viti. Gjykata Penale, Angelo Gjorgievskin (28) e dënoi me 18 vite burg, me po aq vite u dënua edhe Klementina Levkovska (19), ndërsa Andrej Kostovski(19) u dënua me 16 vite burg, transmeton Portalb.mk.

Gjykatësja Elena Ilievska-Josifoviq tha se janë vlerësuar të gjitha rrethanat. Rrethanat rënduese janë shkalla e përgjegjësisë penale, privimi nga jeta… Për Anxhelon dhe Klementinën, rrethana rënduese është edhe fakti që kanë goditur vazhdimisht Totin.

“Prova më e besueshme për gjykatën janë video incizimet nga kamerat e sigurisë. Të gjitha veprimet individuale dhe të përbashkëta të të pandehurve duken qartë. Është e padiskutueshme që ata kanë qenë në dijeni të pasojës që ka ndodhur. Rënia e Denis Totht, i cili ishte atletik dhe i fortë, tregon qartë fuqinë e goditjeve të Anxhelos. Goditjet vazhduan, më këmbëngulja ishte Klementina që edhe pse e morën, u kthye dhe nuk e goditi askund, por e goditi në kokë.Vetë rrotullimi i Totit në tokë, tërheqja, nga Anxhelo dhe Andrej, duke mos i thënë Ambulancës se i dëmtuari është goditur, tregon se ata kanë qenë në dijeni të shfaqjes së pasojës së dëmshme dhe kanë rënë dakord për mundësinë e kryerjes së krimit, pra kanë vepruar me dashje të mundshme. E dëmtuara nuk ka ndërmarrë asnjë veprim ndaj tyre dhe kjo tregon se ata kanë qenë të vetëdijshëm për pasojat”, ka vendosur gjyqtarja Ilievska-Josifoviq.

Gjyqtarja Josifoviq tha gjithashtu se cilat prova konsideroheshin relevante dhe cilat ishin të parëndësishme. Lidhur me dëshmitaren Renata Sokolovska, personi që thirri edhe ambulancën për Denis Totin, gjykata tha se i besoi deklaratës së saj, sepse ajo ishte e mbështetur me prova materiale. Në lidhje me dëshmitarët Viktor Serafimovski dhe Daniel Nanevski, gjyqtarja theksoi se ata ishin të njëanshëm.

“Në video shihet qartë dy goditje nga i akuzuari, pas të cilave viktima bie në tokë. Goditja nga Andrej ka qenë në kokë dhe jo në gjoks. Nuk mund të anashkalohet fakti që ky dëshmitar është një shok fëmijërie. Kjo dëshmi është pranuar pjesërisht nga gjykata”.

Lidhur me dëshminë e Martin Gjorgjievskit, i cili ka përshkruar atë që ka ndodhur në taksi dhe është i vetmi dëshmitar i këtij lloji në procedurë, gjyqtarja tha se edhe ajo pjesërisht i beson dëshmisë.

“Ky dëshmitar më së shumti i vërteton faktet me video incizime. Gjykata nuk e ka besuar me të cilën thotë se ka pasur goditje nga i dëmtuari ndaj të akuzuarit Angelo sepse bie ndesh me dëshminë e Daniel Nanevskit i cili nuk ka thënë se ka dëgjuar debat apo ka parë goditje. Është evidente se qëllimi është të ndihmohen të pandehurit të ulin përgjegjësinë e tyre penale”, shtoi gjyqtarja.

Të pandehurit e kanë mohuar fajësinë për veprën penale – vrasje. Ata donin të gjykoheshin për rrahje. Pretenduan se nuk kishin ndërmend ta vrisnin Thotin, që është një nga kushtet për të përmbushur qenien e veprës. Gjyqi zgjati dy muaj e gjysmë. Prokurorja Tanja Trajçevska u bind se e dëshmoi fajësinë e të akuzuarve për vrasjen. Në gjykim u dëgjuan dëshmitarë të shumtë të ngjarjes, por edhe ekspertë.

Nëse hendbollisti Denis Toth nuk do të kishte pësuar dëmtim të shtyllës kurrizore, ai do të kishte mbijetuar. Këtë e ka treguar ekspertiza e Aleksandar Stankov, drejtor dhe mjek në Mjekësi Ligjore gjatë obduksionit të trupit. Doktor Stankov thotë: “Nëse ai lëndim nuk do të ishte aty, ai mund të kishte mbijetuar. Goditja në kokë në një sipërfaqe të fortë ishte momenti kyç. Ngjarja ka ndodhur kur Tot është goditur me grusht nga i akuzuari Anxhelo Gjorgjievski.

Ndryshe, më 07.04.2022, Denis Tot ishte dërguar në Klinikën e Shkupit për reanimacion, anestezi dhe kujdes intensiv KARIL, pas një përleshjeje në diskotekën elitare shkupjane dhe klubin e natës “Privilege”. Ndonëse mediat raportuan se Tot është rrahur, Ministria e Punëve të Brendshme të Maqedonisë së Veriut ka lëshuar një komunikatë, në të cilën thuhet se Denis Totit nuk i janë shkaktuar lëndime, por se rasti po hetohet.

Nga ekspertiza dhe obduksioni që iu bë trupit të Totit pas vdekjes së tij nga ky institut, është thënë se në trupin e Totit është intervenuar me kohë, mirëpo shtypja e trurit dhe lëndimi i pjesës fillestare të shtyllës kurrizore ishin fatale.

Gjyqi për rastin e Denis Tot filloi me 5 shtator dhe rastin, ashtu siç kanë konfirmuar nga Gjykata Themelore Penale në Shkup, është duke e udhëhequr Elena Ilievska Josifoviq.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button