VMRO-DPMNE mbeti pa këshilltaren Irena Popova në Këshillin e Qytetit të Shkupit

Këshilltarja nga VMRO-DPMNE Irena Popova nga sot nuk është pjesë e grupit të këshilltarëve të kësaj partie në Këshillin e Qytetit të Shkupit, transmeton Meta.mk.

Popova tha nga foltorja e këshillit komunal se nga sot po vepron si e pavarur. Deklarata e saj u përshëndet me duartrokitje nga kryetarja Danella Arsovska.

“Nuk kam frikë dhe do të vazhdoj të punoj për atë që u kam premtuar qytetarëve në fushatë, që është një Shkup modern. Ju po e bllokoni punën e qytetit, unë nuk do të jem pjesë e tij”, tha Popova, e cila u pati konflikt verbal me kryetarin e Këshillit të Qytetit të Shkupit, Trajko Sllaveski.

Ky është largimi i dytë nga grupi i këshilltarëve të VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit, pasi këshilltari Aleksandar Trajanovski u distancua nga grupi i këshilltarëve. Me tranzicionin e fundit, VMRO-DPMNE dhe koalicioni kanë 16 këshilltarë në këshillin aktual.

Sipas zgjedhjeve lokale të mbajtura në tetor të vitit të kaluar, grupi këshilltar i VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit fitoi 18 këshilltarë, koalicioni i LSDM-së fitoi 12 këshilltarë, BDI-ja fitoi 5 këshilltarë, E Majta 4 këshilltarë, dhe nga dy këshilltarë koalicioni LDP-DOM, Qyteti i Gjelbër Human, Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button