Gazetarë dhe profesionistë janë mbledhur në konferencën dyditore të medias BE-BP në Tiranë

200 gazetarë dhe profesionistë të medias nga Ballkani Perëndimor dhe BE janë mbledhur mblidhen për dy ditë në Tiranë në Konferencën e Medias BE-BP 2022, transmeton Portalb.mk.

Në këtë konferencë marrin pjesë edhe Fondacioni Metamorfozis dhe Portalb.mk nga Maqedonia.

Delegacioni i BE thekson në një njoftim për shtyp se, liria e shprehjes dhe liria e medias janë në zemër të Bashkimit Evropian dhe janë thelbësore në marrëdhëniet e tij me Ballkanin Perëndimor.

Ato janë ndër bazat e politikës së zgjerimit të BE-së. Paketa e Zgjerimit e Komisionit Evropian 2022 e lëshuar më 12 tetor theksoi se liria e shprehjes, liria e medias dhe pluralizmi janë shtyllat kryesore të një shoqërie demokratike dhe duhet të ruhen.

Mungesa e progresit në këtë fushë është ndër arsyet pse BE-ja zhvilloi dialogun dhe angazhimin me komunitetin e medieve në Ballkanin Perëndimor. Kjo përpjekje përfshin një sërë ngjarjesh dhe konferencash të përkushtuara për lirinë dhe zhvillimin e medias.

Foto nga konferenca/Portalb.mk
Foto nga konferenca/Portalb.mk

Tani, pas heqjes së kufizimeve të lidhura me pandeminë, Komisioni Evropian dhe Shërbimi Evropian i Veprimit të Jashtëm po vazhdojnë këtë dialog dhe shkëmbim të rëndësishëm, duke sjellë njerëzit personalisht së bashku, duke mundësuar diskutime dhe shkëmbime të gjalla, duke organizuar Konferencën e Medias BE-BP 2022.

Kjo është një mundësi që specialistët e medias të BE-së dhe partnerët nga komuniteti mediatik i Ballkanit Perëndimor të takohen.

Ngjarja do të trajtojë sfidat kryesore që lidhen me lirinë e medias, mbrojtjen e gazetarëve dhe çështjet që lidhen me kontaminimin e mjedisit të informacionit, duke përfshirë manipulimin e informacionit, ndërhyrjen e huaj dhe dezinformimin. Këto tema janë veçanërisht të rëndësishme në kontekstin e agresionit të Rusisë kundër Ukrainës.

Konferenca ka mbledhur rreth 180 pjesëmarrës nga Ballkani Perëndimor dhe Bashkimi Evropian dhe do të lejojë një diskutim të hapur mbi sfidat me të cilat po përballen gazetarët dhe profesionistët e medias në Ballkanin Perëndimor: tendencat e zhvillimit të medias, ndryshimi i modeleve të mbledhjes së informacionit dhe tendencat e reja. në luftën kundër manipulimit të informacionit dhe ndërhyrjeve të huaja.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button