Twitteri po i largon të punësuarit në mbarë botën

Të punësuarit në Twitter sot do të mësojnë përmes emailit nëse ata akoma punojnë për platformën online pasi ajo u mor nga multi-miliarderi amerikan Elon Musk. Emaili do të jetë me dërgesën “Roli juaj në Twitter”, njoftoi kompania dje në mbrëmje (03.11) në një mesazh qarkor me email të publikuar nga disa media amerikane. Sipas raportimeve të mediave, një në dy punonjës të Twitter mund të humbasin punën e tyre, transmeton DW.

Zyrat në Twitter mbeten të mbyllura

Elon Musk bleu Twitterin për rreth 44 miliardë dollarë. Sipas qemailit qarkor, punonjësit që mund të qëndrojnë në Twitter duhet të marrin email në orën 9:00 të mëngjesit të së premtes në adresën e tyre të postës elektronike të punës. Kushdo që mbetet i papunë do të marrë informacion për hapat e ardhshëm në një adresë emaili privat. Punonjësit udhëzohen që të premten (04.11) të shkojnë në shtëpi dhe të mos paraqiten në punë. Zyrat e Twitterit do të qëndrojnë të mbyllura të premten dhe të gjitha kartat e aksesit do të çaktivizohen. Kjo është një masë parandaluese për të parandaluar çdo aksion proteste të të shkarkuarve.

Probleme me financat

Në nëntor 2017, një punonjës i departamentit të mbështetjes në ditën e tij të fundit në punë çaktivizoi profilin në Twitter të Presidentit të atëhershëm të SHBA-së, Donald Trump. Profili u riaktivizua në rreth 10 minuta. Një email qarkor në Twitter tani thotë se pushimet nga puna janë “për fat të keq të nevojshme për të siguruar të ardhmen e kompanisë”.

Twitter ka qenë duke luftuar me financat kohët e fundit. Musk mori hua prej rreth 13 miliardë dollarësh për blerjen e platformës online dhe për të shlyer këto kredi do të duhen më shumë para sesa mund të sjellë vetë biznesi i Twitterit. Musk ka vendosur një objektiv financiar për të arritur një qarkullim vjetor prej mbi 26 miliardë dollarësh deri në vitin 2028. Qarkullimi vjetor aktual i Twitterit është pesë miliardë dollarë.

Kompania, që nga marrja në dorëzim nga Musk, ka qenë nën presion financiar: disa korporata ndërkombëtare, duke përfshirë gjigantin ushqimor General Mills dhe prodhuesin e makinave Volkswagen, kanë ngrirë buxhetet e tyre të reklamave në Twitter. Prodhuesi amerikan i makinave General Motors tashmë ka ndaluar reklamat në Twitter javën e kaluar.

Zyrtarë qeveritarë dhe aktivistë të të drejtave civile kanë shprehur shqetësimin se Musk mund të hapë platformën për gjuhën e shfrenuar të urrejtjes dhe dezinformimin dhe të zhbllokojë llogaritë e pezulluara më parë, si ajo e ish-presidentit të SHBA-së, Donald Trump. Reklamimi është burimi kryesor i të ardhurave të Twitterit. Musk së fundmi u përpoq të qetësonte situatën duke u siguruar se rrjeti social nuk do të shndërrohet në “peisazh të lirë ferri”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button