Dorëheqjet në SEQ: Arsovska pretendon se kanë shpenzuar para, por nuk kanë punuar, Shilegov i ka shkruar udhëzimin e punës

Kompania energjetike e Qytetit të Shkupit “Sistemet Energjetike të Qytetit” (SEQ) ka mbetur pa punonjës, pasi të gjithë kanë dhënë dorëheqje. Arsyeja është se ata nuk kanë marrë rrogë për tre muaj dhe për një periudhë më të gjatë nuk janë mbuluar as nga sigurimet shëndetësore, transmeton 360 Shkallë.

Drejtori Goce Trpçevski tha se AD SEQ Shkup është në një situatë shumë të palakmueshme për shkak të mosinteresimit të kryetares Danella Arsovska.

Përkundër kërkesave të vazhdueshme për takim, ata u takuan me Arsovskën vetëm një herë, vitin e kaluar në nëntor, menjëherë pasi ajo mori detyrën.

Më pas, Arsovska kërkoi që të paraqesë një raport për funksionimin e mëparshëm të SEQ dhe asnjëherë nuk iu përgjigj thirrjeve të tyre dhe mbetën pa para.

Kryetarja e Shkupit Danella Arsovska përmes statusit të saj në Facebook ka akuzuar se nuk kanë bërë asgjë në SEQ , por kanë shpenzuar para.

“Dikush që themeloi një kompani në të cilën për 3 vite punonjësit shpenzonin paratë e qytetarëve për rroga të larta pa bërë asgjë, më e pakta që duhet të bëjë është të fshihet nga publiku në vend që të nxjerrë në pah papërgjegjshmërinë e tij ndaj fondeve të qytetarëve në kohë krize. SEQ, bordi drejtues, drejtori dhe punonjësit e saj shpenzuan më shumë se një milion euro paratë e qytetarëve në 3 vite pa realizuar asnjë aktivitet të vetëm”, ka shkruar Arsovska në Facebook.

Reagimi i kryetares vjen pasi paraardhësi i saj, Petre Shilegov, me ironi shkruante pas lajmit për shkarkimin kolektiv se është shumë më e lehtë të mbyllësh një kompani sesa të realizosh diçka.

Kompania është themeluar në kohën e udhëheqjes së Shilegovit, për të marrë rrjetin e ujësjellësit të ngrohtë në qytet, por nuk ka marrë licencë. Megjithatë, SEQ nuk është tartan, ka shkruar Shilegov në Facebook dhe ka publikuar një manual përdorimi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button