RMV, është ngrirë prona e Rashkovskit dhe fëmijëve të tij të mitur

Gjykata Themelore Penale në Shkup, me kërkesë të Prokurorisë për Krim të organizuar dhe korrupsion, e ngriu pasurinë e ish Sekretarit të përgjithshëm të Qeverisë Dragi Rashkovski, i cili po hetohet për abuzime në prokurimin publik, raporton SDK, përcjell Portalb.mk.

Sipas prokurorisë, Rashkovski dhe tre persona të tjerë dyshohet se e dëmtuan shtetin për 17.642.237 denarë dhe masa është kërkuar që mos të vjen deri te pamundësimi i kërkesës për kompensim të dëmit. Është ngrirë edhe prona e dy fëmijëve të mitur të Rashkovskit.

“Duke pranuar kërkesën, gjyqtari i procedurës paraprake në Gjykatën themelore penale Shkup lëshoi ​​Vendim për masë të përkohshme e cila ndaj një të dyshuarit  përcaktoi masën – ndalimin e disponimit me mjetet nga llogaria në të cilën i dyshuari ka autorizim të disponojë si person fizik. Me të njëjtin vendim ndaj dy të miturve, për të cilët i dyshuari i parë në këtë rast është përfaqësues ligjor, u përcaktua masa e përkohshme – Ndalimi i tjetërsimit ose ngarkimit të pasurive të tyre të paluajtshme ose të drejtave të paluajtshme të regjistruara në pasuri të paluajtshme në favor të përfaqësuesit ligjor, me një shënim mbi atë ndalim në libër publik ose për ta dhënë me qira. Në të njëjtën kohë, kundër një personi juridik në pronësi të një të dyshuari të tretë, gjyqtari i procedurës paraprake përcaktoi masë të përkohshme – Ndalimin e tjetërsimit ose ngarkimit të pasurisë së luajtshme”, thuhet në komunikatën e Prokurorisë për krim të organizuar dhe korrupsion.

Nga prokuroria shtojnë se masat e përkohshme për sigurimin e kërkesës pasurore-juridike do të zgjasin më së shumti deri në përfundimin me aktgjykim të prerë të procedurës penale ose deri në ndonjë vendim tjetër të gjykatës dhe informojnë se masat për sigurimin e të dyshuarve janë zgjatur për 30 ditë të tjera .

Rashkovski u ndalua më 16 prill si pjesë e një hetimi në blerje të softuerit për shkelje të trafikut. Ai u vendos fillimisht në arrest shtëpie, por pas një apeli nga prokuroria, vendimi u kthye në ndalim efektiv më 21 prill.

Më 19 maj, hetimi u shtri në një prokurim tjetër publik, për softuer tjetër. Më 4 qershor, Gjykata e Apelit vendosi që ai të lirohej nga paraburgimi efektiv nën arrest shtëpiak.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button