Prokuroria për rastin e Rashkovskit: Deri më tani nuk janë gjetur materiale për provimet në Akademinë për Gjyqtarë dhe Prokurorë

Prokuroria kontrolloi ambientet e Fakultetit të Drejtësisë, dhe njoftoi në një deklaratë se: kompjuterat u konfiskuan; hetimi deri më tani nuk ka gjetur materiale ekzaminimi për gjyqtarët dhe prokurorët e ardhshëm; programi i provimit pranues të Akademisë për Gjyqtarë dhe Prokurorë nuk është konfiskuar.

Prokuroria për Krimin e Organizuar dhe Korrupsion ka njoftuar hetimin në lidhje me ish-Sekretarin e Përgjithshëm të Qeverisë, Dragi Rashkovski, dhe thotë se është e vërtetë që një kontroll është kryer në mjediset e Fakultetit të Drejtësisë “Iustinianus Primus – Shkup dhe kompjuterët u konfiskuan. Këto janë ambiente të përdorura nga Daniel Stanchev, menaxher i “Inovka Group”, një kompani përmes së cilës, siç u njoftua në të kaluarën, u ble programi kompjuterik për testimin e kandidatëve për Akademinë për Gjykatës dhe Prokurorë Publikë.

Deri më tani, njofton prokuroria, nuk janë gjetur materiale nga provimet pranuese për gjyqtarët dhe prokurorët publikë të ardhshëm.

“Në hetimin e deritanishëm, nuk janë gjetur materiale në lidhje me provimet pranuese për studentët në Akademinë e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë. Sa i përket softuerit për marrjen e provimit për pranim në Akademinë e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë, ai nuk është konfiskuar”, tha Prokuroria e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit.

Prokurimi i diskutueshëm i softuerit për kundërvajtje në trafik u bë përmes “Inovka Group”, për të cilin njoftoi “360 Gradë“. Për këtë rast u hap një hetim paraprak, dhe më 15 prill, filloi një hetim, dhe Rashkovski Stancev, si pjesë e të dyshuarve, është në paraburgim.

Ata fillimisht u vendosën në arrest shtëpie nga një gjyqtar i procedurës paraprake, por prokuroria paraqiti një apel, pas së cilës Këshilli Penal pranoi dhe ndryshoi masën e tyre nga arrest shtëpie në paraburgim efektiv.

LEXO: Ish sekretari gjeneral Rashkovski është dërguar në burgun e Shutkës

LEXO: Policia ka arrestuar Dragi Rashkovskin, prokuroria kërkon paraburgim (VIDEO)

LEXO: Prokuroria ka hapur procedurë para-hetimore për softuerin e Rashkovskit

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button