Rejan Etemi: Ndiqni ëndrat, nëse punoni gjithsesi do të keni sukses!

I intervistuar nga Portalb piktori nga Tetova, Rejan Etemi tregoi se me art ka filluar të merret prej në moshë të vegjëlisë. Sot, ai ka arritur që të pikturoj murale nëpër shumë vende të Evropës dhe të krijojë ekspozita të tij nëpër vende të Ballkanit. Ndiqni ëndrrën, pa ëndrra s’ke ku shkon, nëse punon e guxon, gjithsesi funksionon ishte mesazhi i tij për këtë intervistë.

Rejan Etemi, piktor

Prej kur ka filluar Rejani të merret me art?
I vogël shumë.

 

 

 

 

Bitterfeld-Gjermani.

Cila ka qenë një prej eksperiencave të tua më të bukura sa i përket artit?
Tash eksperienca të bukura në rrugën e artit ka shumë por, do veçoja koloninë artistike në Moldavi dhe muralet nëpër Evropë, që çdo vit po bëhen shumë e ma shumë!

 

 

Wolfen-Gjermani

A e vlerësojnë dhe a janë të interesuar njerëzit për punën që ju bëni, pra për artin dhe pikturat ?
Derisa që kur kam kryer studimet pasdiplomike punoj si artist i pavarur, gjithësi jam i kënaqur falë Zotit kuptohet, piktura nëpër Evropë më ka dhënë njohje më shumë e normal edhe profit më të madh.

 

Bitterfeld-Gjermani

Përmend disa prej ekspozitave që ju i keni bërë deri më sot dhe cila prej tyre është pëlqyer më shumë nga njerëzit?
Ekspozita personale kam pas pesë: Galeria Tetovë 2008, Prishtinë 2011, Shkup 2012, Durrës 2012, Tetovë 2018. Më shumë është pëlqyer e Prishtinës 2011 ngase edhe është shitur brenda një jave.

 

 

Berlin-Gjermani

Për krejt ata që se dinë dhe do ju kishte interesuar, arti a është një profesion me të ardhura të larta apo jo?
Arti është profesion me shpenzime të larta prandaj dhe i ka përfitimet e larta, kjo kuptohet nëse punon sidomos kur edhe guxon!

 

Bitterfeld-Gjermani


Cili do të ishte mesazhi juaj për rininë?

Mesazhi im për rininë është: shumë sinqerisht ndiqni ëndrrën, pa ëndrra s’ke ku shkon, nëse punon guxon, gjithsesi funksionon. Dikur realizohet ëndrra dhe atëherë shijoje, jetoje.

 

 

 

 

Rejani në vitin 2019 ka hapur një atelie të veten të quajtur “Atelia e Vogël”  e cila ndodhet në qytetin e Tetovës, ku ju mund të shkoni të shihni apo bleni pikturat e bukura të tij. Këtu e keni një foto nga atelia e Rejanit.

Atelia e Vogël

Ndërsa në vazhdim mund të shihni një video ku Rejani pikturon kështjellën e Madonës në një lokal të një pronari sicilian në Düren të Gjermanisë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button