Monstra, seanca e radhës më 16 tetor, mbrojtja paralajmëroi padi ndaj ekspertes Nikollovska për falsifikim

Mbrojtja e akuzës në rastin “Monstra” do të ngrit padi penale kundër ekspertes Snezhana Niollovska, për shkak, sipas tyre, falsifikimit të ekspertizës së tokës nga Liqeni i Smillkovës dhe Vrazhiviri, transmeton MIA. Seanca e ardhshme e rastit Monstra është caktuar për më 16 tetor, ku është paraparë të prezantohen dëshmi nga mbrojtja.

Këtë e paralajmëroi avokati Naser Raufi, pas përfundimit të seancës së sotme për “Monstrën”, i cili edhe shtoi se qëndrimi i tyre se rasti është montuar është konfirmuar me dëshminë e sotme të dëshmitares Nikollovska se kjo ekspertizë është falsifikuar.

“Vetë ekspertja Snezhana Nikollovski pranoi se shteti nuk ka asnjë metodë për të analizuar tokën, e cila është një analizë shumë e vështirë. Ajo pranoi se gjatë ekspertizës përdori vetëm metodën e krahasimit, dmth vetëm ngjyrën e tokës nga Liqeni i Smilkovës dhe Vrazhiviri. Për pyetjet tona, por edhe për pyetjet e Prokurorisë, ajo pranoi se kishte falsifikuar raportin e saj, do të thotë nuk kishte bërë analizë të elementeve të vendit. Për këtë falsifikim si mbrojtje ne do të ngritim padi penale kundër kësaj eksperte. Kjo është hera e pestë që kjo eksperte dëshmon dhe çdo raport ishte i ndryshëm dhe ky ishte dyshimi ynë, do të thotë kjo lindi nga dëshmitë e ekspertëve të MPB-së”, deklaroi Raufi.

Ai gjithashtu theksoi se pas këtij “falsifikimi” nuk qëndron ekspertja Nikollovska, por se ekziston një urdhër, edhe pse dëshmitari Nikollovska, në dëshminë e saj tha se nuk ka diçka të tillë. Mbrojtja e akuzës në rastin “Monstra” mendon se në procedurën penale që do të fillohet ndaj ekspertit, do të zbulohet se kush dha urdhër për “falsifikim të tillë”.

Në anën tjetër, avokati i familjeve të dëmtuara në lëndën gjyqësore për Liqenin e Smilkovës, Dafinka Ivanovska, theksoi se eksperti (dëshmitari) Nikollovska i ka treguar metodat , por nuk tha që në fakt ai dhe nuk i përket dheut nga të cilat ajo e analizoi.

Dëshmim të tij të serishëm për këtë lëndë gjyqësore kishte edhe ekspertja Snezhana Nikollovska, e cila për dallim nga hera e parë dëshmoi për licencën e saj.

“Nuk kam licencë për ekspertizën e tokës, sepse nuk ekziston një licencë e tillë. Kam licencë për ekspertizë në Laboratorin kimik, për gjurmë mikro, armë zjarri, tokë, qime tekstili dhe për derivate. Licenca është në emrin tim. Nuk më kujtohet nëse kam poseduar licencë kur është kryer ekspertiza”, theksoi Nikollovska, e cila shtoi se i ruan të gjitha mostrat nga ekspertiza e tokës.

Ajo më tej theksoi se në këtë rast ka bërë përjashtim dhe vetë ka qenë në vendin Vrazhivir (ku është gjetur vetura “Opel Omega”) për të marrë mostër nga toka.

Ajo tha edhe se ekspertiza e tokës nga Liqeni i Smilkovës dhe Vrazhivirit ka të dhëna të pasakta.

“Përbërja elementare e tokës dhe granulat janë tepricë, unë i vendosa”, ka thënë Nikollovska, pas çka vijoi pyetja e prokurores Fatime Fetai nëse janë të vetëdijshëm se ky është dokument i rrejshëm dhe me urdhër të kujt e ka bërë këtë.

“Nuk është sipas urdhrit të askujt. Nuk kam justifikim”, tha ekspertja Nikollovska.

Marrja e saj në pyetje për seancën e sotme përfundoi sot, me vendim që në pesë ditët e ardhshme të sjell shkresa shtesë për ekspertizën dhe mostrën nga licenca për ekspertizën.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button