Miss-i i parë i Turqisë ishte shqiptare

Konkursin e bukurisë të organizuar për herë të parë në Turqi në vitin 1936 e fitoi një vajzë nga Çamëria, Haxhire Mirushoglu.

Bukuroshja ishte me perjardhje nga Filati i Çamërisë, e cila bashkë me familjen e saj jetonte në Izmir.

Babai i saj, Xhevat Mirushi njihej si patriot dhe atdhetar i rezistencës për shpërnguljen e çamëve nga trojet e tyre etnike, nga vitet 1920-1923, transmeton TopChannel..

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button