Zviceranët do të bëjnë çokollatë që nuk shkrihet në të nxehtë

Industria zvicerane e çokollatave është në kërkim të tregjeve të reja që janë orientuar drejt prodhimit të çokollatave që janë rezistente ndaj temperaturave të ngohta. 

Çokollatat aktuale lehtë shkrihen në temperatura tipike, për shembull, në Lindjen e Mesme.  Prodhuesi zviceran është skeptik se çdo gjë do të ndryshojë në futjen e kësaj risie në tregjet e ngjashme ose të atyre që ende nuk posedojnë teknologji për ruajtjen e duhur të produkteve të çokollatës.

Por gjiganti Barry Callebaut beson se zgjidhja është në çokollatën që nuk shkrihet.

Ata gjithashtu pohojnë se recetat përfshijnë një kombinim të materialeve rezistente ndaj temperaturave mbi 38 gradë celsius, por të jenë të tilla që të mos ndërhyjnë në shije.

“Nestle” njoftoi se është duke zhvilluar diçka të ngjashme, që do të thotë betejë që do të hapë teknologji të re.albinfo.ch

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button