Maqedonia po vendos rekordin me numrin e azilkërkuesve

Aleksandra Shtigelmaer nga Iniciativa Evropiane për Stabilitet në një intervistë për NOVA thotë se problem i vërtetët për rritjen e azilkërkuesve nga vendet e Ballkanit Perëndimor duke përfshi edhe Maqedoninë është ajo se romët janë shumë të diskriminuar në Ballkan dhe jetojnë në kushte shumë të vështira.

‘Problem i vërtetë është se numri më i madh i njerëzve që kërkojnë azil janë romë, që janë të diskriminuar në Ballkan dhe jetojnë në varfëri të skajshme. Ato vijnë në BE për çështje ekonomike. Atje ato marrin ushqim, kujdes shëndetësorë ndërsa kur kthehen për në vendlindje marrin edhe të holla që është një problem shumë i madh sepse kjo i bën që ata serish të kërkojnë azil”, deklaroi Shtigelmaer.

Lajme të ngjashme

Back to top button