Washington Post: Personi që ndau dokumentet sekrete të SHBA-së është një i ri, entuziast i armëve

Personi që qëndron pas  një rrjedhjeje masive  të dokumenteve të klasifikuara amerikane është një i ri, i rreth të 20-ave, entuziast i armëve. Ai ka punuar në një bazë ushtarake dhe ka postuar sekrete të ndjeshme të sigurisë kombëtare në një grup të njohurish në internet, sipas “The Washington Post”.

Vitin e kaluar, personi me pseudonimin “OG” postoi një mesazh të mbushur me akronime dhe zhargone të çuditshme. Fjalët ishin të panjohura dhe pak njerëz e lexuan mesazhin e gjatë, shpjegoi një nga anëtarët. Por ai e respektonte O.G, udhëheqësin më të madh të grupit të tyre të përbërë kryesisht nga burra dhe djem, i cili pretendonte se dinte sekretet që qeveria po i ruante nga njerëzit e thjeshtë.
O.G. më pas dërgoi qindra mesazhe të tjera që, sipas një anëtari të grupit, dukej se ishin transkripta të dokumenteve të fshehta të inteligjencës që ai pretendonte se i kishte sjellë në shtëpi nga puna e tij në një “bazë ushtarake”.

O.G. kishte thënë se kishte kaluar të paktën një pjesë të ditës së tij në një strukturë të sigurt ku telefonat celularë dhe pajisje të tjera elektronike që mund të përdoreshin për të dokumentuar informacionin e klasifikuar të vendosur në rrjetet kompjuterike qeveritare ishin të ndaluara dhe i tha grupit se kaloi orë të tëra duke shtypur dokumentet e klasifikuara për t’i ndarë me të njohurit e tij në serverin Discord që ai kontrollon.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button