Në mënyrë të rreme tregohet se njerëzit e vaksinuar në Gjermani zhvillojnë HIV AIDS

Vërtetmatës gjeti artikullin origjinal të shpërndarë në postimin që po shqyrtojmë, postimi nuk përmban asnjë provë që qeveria gjermane ka pranuar se një numër alarmant vaksinash po zhvillojnë sëmundjen e HIV AIDS. Por edhe nëse vaksinat kundër Covid hipotetikisht do të bëhen minus 100% efektive dhe efikase, kjo nuk do të thotë që personat e vaksinuar do të marrin HIV AIDS ose se nuk do të jenë në gjendje të luftojnë kundër Covid-19. Sistemi imunitar bën shumë më tepër sesa thjesht të mbrojë kundër infeksionit. Gjithashtu mbron kur ndodhin vetë infeksionet. Nëse vaksina nuk mbron nga infeksioni, nuk është provë se vaksina ka shkaktuar një sëmundje të mungesës së imunitetit siç është SIDA. Siç dihet, i vetmi shkaktar i SIDA-s është HIV-i dhe vaksinat kundër Covid nuk përmbajnë HIV dhe as nuk mund të shkaktojnë sëmundjen e HIV-it, shkruan Vërtetmatësi.

Po shqyrtojmë një postim të publikuar në rrjetin social Facebook ku ndan një titull që thotë:

Një bombë nga qeveria gjermane. Një numër alarmant i të vaksinuarve që zhvillojnë HIV AIDS.

Brenda postimit, së bashku me këtë titull është shpërndarë edhe një koment që thotë:

Epo, SIDA është një gjendje e mungesës së imunitetit, mungesë imuniteti dhe njësoj me pickimet (e vaksinave), imuniteti ulet. Kjo është arsyeja pse laureati francez i çmimit Nobel tha pas të tretës të bëni testin për AIDS.

Kontrolluesit e fakteve nga shumë media të huaja, duke përfshirë Politifact dhe Reuters, nuk gjetën asnjë provë që virologu francez dhe laureati i çmimit Nobel, Luc Montagnier të kishte thënë ndonjëherë se ata që janë vaksinuar me tre doza Covid duhet të testohen për HIV AIDS, siç pretendohet në mënyrë të rreme në postimin që shqyrtojmë. .

Vërtetmatësi ka shkruar tashmë se vaksinat kundër Covid-19 nuk e zvogëlojnë ose shkatërrojnë imunitetin e të vaksinuarve, as nuk shkaktojnë sindromën e fituar të mungesës së imunitetit (AIDS), një gjendje e ashtuquajtur e re që antivakserët e krahasojnë me HIV AIDS.

Një zëdhënës i agjencisë britanike të shëndetit publik mohoi për Politifact pretendimin se vaksinat ulin imunitetin e njerëzve dheu shkaktojnë atyre sëmundjen e HIV AIDS.

Doktor Peter Nordstorm nga departamenti i mjekësisë sociale në Suedi, pohon se është keqinformim që vaksina kundër Covid-19 dobëson ndjeshëm imunitetin në çdo grupmoshë.

Vërtetmatës gjeti artikullin origjinal, i cili është shpërndarë në postimin që po shqyrtojmë, dhe nuk përmban asnjë provë që qeveria gjermane ka pranuar se një numër alarmant vaksinash po zhvillojnë HIV AIDS. Teksti ndan një raport të Institutit Robert Koch nga dhjetori 2021 (që do të thotë një raport i vjetër).

Në artikull thuhet se 4.020 të vaksinuar dhe 186 të pavaksinuar janë infektuar me omikron. Por ky numër i personave të pavaksinuar të infektuar me omicron (186) u korrigjua më vonë nga Instituti Robert Koch, pasi ishte i pasaktë dhe përfaqësonte një gabim teknik. Numri i personave të pavaksinuar të infektuar me omicron është 1.097.

Autori i tekstit me llogaritjet e tij matematikore shkruan se “efikasiteti i vaksinave është i barabartë me efikasitetin e imunitetit të vetë marrësit” dhe arrin në përfundimin se ” gjermanët e vaksinuar plotësisht kishin 87.7% imunitet më të ulët në krahasim nga të pavaksinuarit nga omikroni”. Në mënyrë krejtësisht arbitrare, i njëjti autor pretendon se kështu gjermanit mesatarisht i mbetet ende 12.3 për qind e sistemit të tij imunitar për të luftuar disa viruse, kancere e kështu me radhë dhe se deri në fund të janarit 2022, sistemi imunitar do të bjerë në minus 100 për qind.

Këto vëzhgime janë të çuditshme dhe të pabazuara nga pikëpamja mjekësore, dhe postimi që po shqyrtojmë është i ricikluar nga dezinformatat e së kaluarës, pasi një raport nga Instituti Robert Koch nga fundi i vitit 2021 po publikohet në 2023 sikur të ishte i ri.

Së pari, një raport nga Instituti Robert Koch u korrigjua pasi përmbante një shifër të pasaktë për numrin e personave të infektuar me omicron që nuk janë vaksinuar, siç raportohet nga Reuters.

Instituti Robert Koch është një agjenci qeveritare gjermane që kryen kërkime dhe parandalon sëmundjet infektive, siç shpjegohet këtu.

Ronja Wenchel, një zëdhënëse e institutit, i tha Reuters se “numri i 186 pacientëve të pavaksinuar nga raporti i datës 30.12.2021 ishte i gabuar dhe numri i saktë i pacientëve të pavaksinuar është 1,097”. Raporti që atëherë është korrigjuar dhe përditësuar.

Kontrolluesit e fakteve të Fulfect vunë në dukje që në janar 2022 se jo vetëm në këtë rast të veçantë, përdoren numra të gabuar për të llogaritur efektivitetin e vaksinës, por edhe se ai pretendon dhe nxjerr përfundime të rreme se të gjithë gjermanët e vaksinuar do të kenë Sidë të shkaktuar nga vaksina. Të dyja deklaratat janë të pasakta. Nuk është e përshtatshme, metodologjikisht, të përdoren numrat nga raporti i Robert Koch për të nxjerrë përfundime në lidhje me efikasitetin e vaksinës.

Këtë e ka konfirmuar edhe zëdhënësja e Robert Koch për Fulfect.

Nuk është legjitime transferimi i vlerës së këtyre numrave te popullata e përgjithshme (e gjithë popullata), as të vlerësohet efektiviteti i vaksinës me të dhëna të tilla. Instituti Robert Koch nuk e ka vlerësuar ende efikasitetin e vaksinës në lidhje me omicron, tha ajo.

Të dhënat nga raporti nuk mund të përdoren për të llogaritur efikasitetin e vaksinës

Përveç përdorimit të numrave të pasaktë në tekst për të llogaritur se efektiviteti i vaksinës është minus 87.7 për qind, gjithashtu pa bazë e barazon me efikasitetin e sistemit imunitar të personit të vaksinuar. Gjithashtu shtohet se ai që është vaksinuar është 87,7 % më i ndjeshëm ndaj infektimit me omikron. Për më tepër, parashikohet që deri në fund të janarit 2022, efektiviteti i vaksinës do të jetë minus 100% dhe kur kjo të ndodhë, të gjithë gjermanët e vaksinuar do të zhvillojnë HIV AIDS të shkaktuar nga vaksina.

Fulfect shkruan se të gjitha pretendimet e mësipërme janë të pabaza. Megjithëse ka prova që vaksinat bëhen më pak efektive me kalimin e kohës, nuk ka asnjë provë që janë vaksinat ato që reduktojnë mbrojtjen tuaj kundër Covid-19. Për shembull, njerëzit e vaksinuar mund të sillen shumë ndryshe në krahasim me personat e pavaksinuar për sa i përket asaj se sa socializohen..

Vërtetmatës gjeti artikullin origjinal të shpërndarë në postimin që po shqyrtojmë, postimi nuk përmban asnjë provë që qeveria gjermane ka pranuar se një numër alarmant vaksinash po zhvillojnë sëmundjen e SIDA-s. Por edhe nëse vaksinat kundër Covid hipotetikisht do të bëhen minus 100% efektive dhe efikase, kjo nuk do të thotë që personat e vaksinuar do të marrin HIV AIDS ose se nuk do të jenë në gjendje të luftojnë kundër Covid-19. Sistemi imunitar bën shumë më tepër sesa thjesht të mbrojë kundër infeksionit. Gjithashtu mbron kur ndodhin vetë infeksionet. Nëse vaksina nuk mbron nga infeksioni, nuk është provë se vaksina ka shkaktuar një sëmundje të mungesës së imunitetit siç është HIV AIDS. Siç dihet, i vetmi shkaktar i SIDA-s është HIV-i dhe vaksinat kundër Covid nuk përmbajnë HIV dhe as nuk mund të shkaktojnë sëmundjen e ashtuquajtur SIDA.

Për shkak të të gjitha fakteve të mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si të pavërtetë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button