Koeficienti s’i plotëson pritjet tona, por nuk do ta dërgojmë në Kushtetuese, sqaroi Sindikata në Kosovë

Sindikata e Bashkuar e Arsimit vlerëson se vlera e koeficientit prej 105 euro nuk plotëson pritjet e as nevojat duke marr parasysh ngritjet e çmimeve, por edhe koston e jetesës në përgjithësi, raporton Koha.net.

Megjithatë SBASHK-u për momentin mendon që ligji duhet të fillojë zbatimin me pagat e muajit shkurt 2023 dhe të metat eventuale të ligjit të përmirësohen gjatë kohës sa është duke u zbatuar ligji.

“Duke pas parasysh që një kohë të gjatë jemi angazhuar dhe kemi kërkuar në vazhdimësi që Ligji i pagave të jetësohet dhe pasi falë përkushtimit e angazhimit kishim arritur që të kemi një pozitë sa më të mirë në këtë Ligj dhe bazuar në koeficientet kjo edhe ishte arritur që të punësuarit në sistemin arsimor u ranguan në mes të koeficienteve 30-35%, posaçërisht punonjësve të Arsimit Parauniversitar, e në veçanti punëtorëve teknikë dhe administrativë si dhe të çerdheve. Ky rangim ka bërë që vlera e koeficientit prej 105 eurosh të mos i plotësojë pritjet tona, por ajo mundëson që mbi 90% e anëtarësisë tonë kanë një rritje page mesatare rreth 100 euro”, thuhet në komunikatën e SBASHK-ut.

Gjithashtu me qëllim të informimit të saktë të anëtarësisë dhe opinionit të gjerë, SBASHK-u sqaron se në këto faza nuk ka pas asnjë konsultë për caktimin e vlerës së koeficientit dhe as nuk është kërkuar nga asnjë organ pëlqimi ynë .

Po ashtu SBASHK-u nuk pretendon ta dërgojë në Kushtetuese Ligjin për Pagat.

“Pra, SBASHK-u nuk ka ndërmend të dërgojë ankesë te Avokati i Popullit për ta dërguar ligjin në Gjykatën Kushtetuese”, thuhet më tej në komunikatën e SBASHK-ut.

Sot, gjatë ditës Qeveria në mbledhjen e saj ka përcaktuar vlerën e koeficientit për pagat në sektorin publik 105 euro.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button