Me profil personal digjital mund t’i bëni pagesat e faturave të NPK “Tetova”, kjo është procedura (Video)

Pagesa e faturave ndaj Ndërmarrjes Publike Komunale “Tetova” tani është më e thjeshtë për qytetarët, pasi në vend se të vrapohet nëpër sportele fizike, e njëjta mund të bëhet online, shpejt dhe lehtë, shkruan Portalb.mk.

Në këtë drejtim, shumë thjeshtë mundësohet krijimi i profilit personal dhe të shihet gjendja me faturat.

“Ashtu siç edhe ju premtuam, web faqja për pagesën online të faturave  të NPK-së është gati dhe në funksion të plotë për të gjithë. Nëpërmjet kësaj, Ju mund të krijoni akountin tuaj dhe të kontrolloni në çdo moment gjendjen e faturave të juaja”, informuan nga NPK “Tetova”.

Procedura e regjistrimit është shumë e thjeshtë, edhe atë:

Fillimisht shkohet në ueb-faqen e NPK Tetova: https://www.npktetova.mk/ në pjesën në të djathtë lartë është opsioni identifikohu/regjistrohu. Pas kësaj, qytetari regjostrohet duke krijuar profilin personal me të dhënat e tij/saj dhe profili krijohet automatikisht. Kështu, përfundon procesi i regjistrimit dhe më pas mund të kontrolloni faturat e papaguara dhe ato të paguarat.

Për më tepër në këtë video të NPK-së, kjo mund të shihet edhe në formën vizuale se si bëhet.

Ky është një hap përpara në fushën e progresit të digjitalizimit në nivel të shërbimeve komunale. Digjitalizimi i shërbimeve, padyshim që është në dobi dhe interes të qytetarëve, shtetit, por gjithashtu edhe i domosdoshëm për atje ku synojmë të integrohemi, BE-së.

Ndërkaq, në nivel shtetëror sfida me të cilën vazhdon të përballet Maqedonia e Veriut janë reformat në fushën e digjitalizimit, gjegjësisht progresi për të qenë në hap me zhvillimet e fundit për t’ua përmirësuar jetën qytetarëve, duke u ofruar shërbime cilësore, të shpejta dhe efikase. Derisa bota dhe shtetet e perëndimit po avancohen çdo ditë e më tepër në këtë drejtim, vendi ende nuk ka infrastrukturë të mirëfilltë digjitale dhe për këtë, pavarësisht premtimeve të vazhdueshme të autoriteteve. 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button